Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 19:32

2023'te yılın ilk 11 ayında yaklaşık 946 milyar lira ihtiyaç kredisi kullanıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 2022’nin Ocak – Kasım ayları arasında toplam 632 milyar liranın üzerinde ihtiyaç kredisi kullanılırken, bu yılın aynı döneminde çekilen ihtiyaç kredisi tutarı ise 946 milyar liraya yaklaştı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-12-2023 12:10
2023'te yılın ilk 11 ayında yaklaşık 946 milyar lira ihtiyaç kredisi kullanıldı

- Yılbaşı için ihtiyaç kredisi kullanacakların önünde “hayat sigortalı” veya “hayat sigortasız” kredi şeklinde iki seçenek bulunuyor.

Sigortasız kredi tekliflerinin faiz oranı yükselirken, Kredi Hayat Sigortası yaptıranlar için daha düşük faizli kredi çekme alternatifi bulunuyor

Faiz artırımlarıyla birlikte kredi masrafları yükselse de, yaklaşan yılbaşı öncesi hediye, tatil, seyahat, kutlama gibi farklı ihtiyaçlar için, tüketicilerin Aralık ayında da bankalara kredi başvurusunda bulunacakları öngörülüyor.

 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar