Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
19 NİSAN Pazar 17:44

"Tüm Çay-İş Genel Başkanı Saraloğlu: “Yeni Sendikacılık Anlayışıyla Geliyoruz”

Tüm Çay-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Saraloğlu, işçilerin yaşadığı sorunlar ve sendikal yapıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Saraloğlu, işçilerin büyük sıkıntılar yaşadığını ancak baskı nedeniyle bu sorunları dile getirmekte zorlandığını ifade etti.

RİZE
Giriş Tarihi : 03-04-2026 00:58

Haber: Yasemin ÖZÇELİK

İşçilerden gelen şikâyetlere dikkat çeken Saraloğlu, bazı sendikal yapılarda mobbing uygulandığı ve işçilerin işverene karşı zor durumda bırakıldığı yönünde geri bildirimler aldıklarını söyledi. Bu tabloyu değiştirmek amacıyla “yeni bir sendika anlayışı” ile yola çıktıklarını belirten Saraloğlu, “Biz işçiye hizmetkâr olma anlayışını benimsiyoruz” dedi.

Sendikal yönetimde şeffaflık ve hesap verebilirliğe önem vereceklerini vurgulayan Saraloğlu, aidat oranlarını düşürdüklerini ve sendikacı maaşlarına sınırlama getireceklerini açıkladı. Sendika yöneticilerinin, işçilerden kopuk bir yaşam sürmeyeceğini ifade eden Saraloğlu, lüks harcamalara izin verilmeyeceğini ve tüm giderlerin planlı şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

Toplanan aidatların büyük bölümünü işçilere geri kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Saraloğlu, bu katkının ekonomik, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler aracılığıyla sağlanacağını kaydetti.

Örgütlenme çalışmalarına da değinen Saraloğlu, Tirebolu’dan Muratlı’ya kadar geniş bir bölgede güçlü bir yapılanma kuracaklarını ifade etti. İşyeri temsilcilerinin sendikanın en önemli unsurlarından biri olacağını vurgulayan Saraloğlu, bu temsilcilerin hem bilgi hem de donanım açısından güçlü şekilde yetiştirileceğini söyledi.

Saraloğlu, sendika kadrolarının iş kanunu, sosyal güvenlik mevzuatı ve temel hukuki konularda eğitim alacağını belirterek, “Göstermelik değil, işçiye gerçek anlamda hizmet eden bir sendikal yapı oluşturacağız” dedi.

Yeni dönemde daha etkin, şeffaf ve işçi odaklı bir sendikacılık anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Saraloğlu, hayata geçirilecek projelerle işçilerin desteğini kazanmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar