Haber: İlyas GÜR
Uzun, Ramazan'ın 11. gününde gerçekleştirilen iftar programında şu açıklamalarda bulundu: "Saadet Partisi olarak bugün 7. iftar yemeğini veriyoruz. 1994 yılında Refah Partisi döneminde Rize Belediyesi'ni kazandığımızda, belediye olarak Ramazan ayında iftar yemekleri dağıtıyor, çadırlar kuruyorduk. Ancak son 10 yılda bu gelenek tamamen terk edildi. Özellikle Rahmi Metin döneminde belediye iftar yemeklerini ve çadır uygulamasını kaldırdı. Bunu üzülerek belirtmek istiyorum."
"Rize'de Eskiden Her Sokakta İftar Dağıtılırdı"
Uzun, belediyenin ve sivil toplum örgütlerinin iftar yemeği dağıtımını durdurmasına tepki göstererek, "Eskiden Rize'nin her sokağında esnaflarımız iftar yemekleri verirdi. Sonra bu gelenek belediyeye dönüştü. Ancak şu anda bir tek Saadet Partisi olarak biz bu geleneği devam ettiriyoruz. Belediye iftar vermiyor, sivil toplum örgütleri de bu uygulamayı bıraktı. Milletimiz ciddi bir ekonomik krizin içinde. Asgari ücret ve emekli maaşlarının yetersizliği nedeniyle insanlar gıda yardımı almak zorunda kalıyor. Bu durum Rize'de hiç olmadığı kadar fazla hissediliyor" dedi.
"Ramazan Çadırı Olmayınca Halk Soğukta Beklemek Zorunda Kalıyor"
Rize'de Ramazan etkinlikleri düzenlendiğini ancak iftar yemeklerinin unutulduğunu vurgulayan Uzun, "Meydandaki etkinlikler için harcanan efor ve masraf yerine, Ramazan çadırları kurulsaydı, hem ihtiyaç sahipleri iftar yapardı hem de etkinlikler çadır içinde gerçekleştirilirdi. Soğuk havada insanlar dışarıda etkinlik izlemek zorunda kalıyor, hasta oluyor ve hastaneler dolup taşıyor. Rize gibi soğuk bir memlekette, iftar çadırlarının iptal edilmesi büyük bir yanlıştır" ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi olarak, belediyeyi kazandıkları takdirde bu geleneği tekrar hayata geçireceklerini belirten Hasan Uzun, "Ramazan, dayanışmanın en önemli olduğu ay. Belediye olarak sosyal yardım projeleri yerine, şeffaf bir şekilde herkese açık iftar sofraları kurmak gereklidir" dedi.

Editör