74 Yıl Sonra Gelen Zafer ve İlk 8 Ay
31 Mart yerel seçimlerinde %46,79 oy alarak Sivrihisar Belediye Başkanı seçilen Habil Dökmeci, mazbatasını 15 Nisan’da aldıktan sonra çalışmalara başladığını belirtti. Dökmeci, seçim sonrası geçen 8 aylık süreci değerlendirirken, “Rantın, hortumlamanın olmadığı yerde bazılarına Sivrihisar ruhsuz görünebilir ama Sivrihisar’ın ruhu yerindedir” diyerek eski yönetimlere göndermede bulundu.
Tamamlanan Projeler
Dökmeci, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan yarı olimpik yüzme havuzunun açıldığını, tarihi Seydiler Hamamı'nın restorasyon işlemlerinin son aşamaya geldiğini ve yakın zamanda hemşehrilerin hizmetine sunulacağını açıkladı. Ayrıca belediyenin yönettiği sosyal alanlar, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz, diğer vatandaşlara ise makul fiyatlarla hizmet veriyor.
Alemşah Çay Bahçesi gibi alanların yenilenerek hizmete devam ettiğini söyleyen Dökmeci, yöresel lezzetler sunan lokantanın da belediye bünyesine alınarak yeniden açılacağını ifade etti.
Tasarruf Tedbirleri ve Sosyal Projeler
Ekonomik sıkıntılar ve tasarruf tedbirlerine rağmen doğru planlama ile çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Dökmeci, “Bize verilen yönetmeliklere uygun hareket ediyoruz. Doğru işler yapıldığında destek alabiliyoruz” dedi. Dökmeci, çevre ve sosyal projelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Eskişehir Valiliği’nden destek aldıklarını belirtti.
"Görev Süremiz Boyunca Verdiğimiz Sözlerin Arkasındayız"
Sayıştay denetçilerinin belediye çalışmalarını incelediğini ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade eden Dökmeci, “Biz yanlış yapmıyoruz. Sayıştay denetçilerimiz ve müfettişlerimiz gereken incelemeleri yapabilir. Yaptığımız işler şeffaf ve doğru” dedi.
2025 Nisan itibarıyla Sivrihisar’da örnek bir belediyecilik modeli sergileyeceklerini söyleyen Dökmeci, hemşehrilerinin güven duymasını istedi:
“Görev süremiz boyunca verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Sivrihisar’ın potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceğiz ve bu ilçenin her açıdan kalkınmasını sağlayacağız.”
Editör