Haber: Yasemin ÖZÇELİK
Normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren mücadelede Rize Belediyespor’un tek golü Samet Birinci’den geldi. Penaltı atışlarında ise Kenan Büyük, Batuhan Bayrak, Alperen Öksüz ve yine Samet Birinci hata yapmayarak takımlarına kupayı getirdi. Veliköyspor’un kaçırdığı iki penaltı ise finalin kaderini belirledi.
Teknik direktör Cengiz Uçak yönetimindeki Rize Belediyespor U16 takımı, sezona damga vurdu. Ligi 11 galibiyet ve 3 beraberlikle namağlup tamamlayan ekip, 64 gol atıp sadece 12 gol yedi. Play-Off'ta Ardeşenspor’u 1-0 mağlup ederek finale yükselen yeşil-mavili ekip, finalde de gösterdiği üstün performansla bir kez daha tarih yazdı.
Bu büyük başarıyla birlikte Rize Belediyespor, U16 Rize Ligi’nde üst üste üçüncü kez şampiyon olurken, U16 Türkiye Şampiyonası’nda da Rize’yi temsil etme hakkı kazandı. Şimdi tüm gözler, bu başarılı ekibin Türkiye çapındaki performansına çevrildi.
İlyas GÜR
Editör
















