Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
16 MAYIS Cumartesi 19:50

Özgür Özel ismini açıklamıştı: 'İBB davası borsası' iddiasındaki avukata gözaltı

CHP lideri Özel'in, dün Tuzla mitinginde "İBB davası borsası" kurduğunu iddia ederek adını açıkladığı avukat Mehmet Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Antalya'da gözaltına alındı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 08-08-2025 08:59
Özgür Özel ismini açıklamıştı: 'İBB davası borsası' iddiasındaki avukata gözaltı

CHP lideri Özgür Özel, dün düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde, bazı savcılarla bağlantılı avukatların "İBB davası borsası" oluşturduğunu öne sürmüştü. Özel, Avukat Mehmet Yıldırım'ın adını vererek, elinde ses ve WhatsApp kayıtları gibi kanıtlar olduğunu ve bunları HSK ile Barolar Birliği'ne sunacaklarını belirtmişti.
Özel, konuşmasında, "Bir savcı ve avukat çetesinin, tutuklularla görüşüp, ‘Şu ifadeyi vereceksin, şu kadar para vereceksin’ diyerek İBB Borsası kurduğunu Türkiye’ye ilan ediyorum" demişti.
ANTALYA'DA YAKALANDI
Özel'in açıklamalarının ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Mehmet Yıldırım hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla Yıldırım'ın Antalya'da yakalandığı öğrenildi.
Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yıldırım'ın yurt dışına kaçmak için Antalya'ya gittiğini ve üzerinde başkasına ait bir telefonla "filmlere konu olacak bir şekilde" yakalandığını iddia etti. Gözaltına alınan Mehmet Yıldırım'ın, işlemlerinin tamamlanması için İstanbul'a getirileceği belirtildi.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar