Bakan Tekin, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde kapsamlı bir değerlendirme sürecinin başlatıldığını belirterek, değerlendirmelerin artık klasik sınav yöntemleriyle yapılmayacağını ifade etti. Bu süreçte, dil becerilerinin dört temel beceriye odaklanarak değerlendirileceği açıklandı. Bakan Tekin, ayrıca bu iki derste geçme notunun diğer derslerden farklı olarak 70'e çıkarıldığını belirtti.
Dil Becerileri ve Sözlük Okuma Projeleri
Bakan Tekin, dilin zenginliğini ve sözlük okuma alışkanlıklarını geliştirmeye yönelik projelerin de hayata geçirildiğini dile getirdi. Geçtiğimiz yıl başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri", "Söz Darlığımız" ve "Sözlük Okumak Özgürlüktür" gibi projelerin bu yıl aynı kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
UNESCO ve Türkiye Milli Komisyonu ile İş Birliği
Bakan Tekin, bu projelerin UNESCO ve Türkiye Milli Komisyonu’nun çalışmalarına destek olmayı amaçladığını, ayrıca bu alanlarda daha yakın iş birliği yapmayı hedeflediklerini söyledi.
İlyas GÜR
Editör















