Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
15 MAYIS Cuma 00:01

Munzur Vadisi’nde Atlı Jandarma Timleri Görevde

Tunceli’de sağlanan huzur ortamıyla birlikte Munzur Vadisi’nde artık zırhlı birlikler yerine atlı jandarma timleri görev yapıyor. Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 4 bisikletli polisten oluşan "Martı" timinin ardından, şimdi de "atlı jandarma timleri" devriye görevine başladı. Milli park, tabiat parkı ve mesire alanlarında devriye gezen atlı timler, vatandaşlara güven ve huzur içinde doğayla iç içe zaman geçirme imkanı sunuyor.

TUNCELİ
Giriş Tarihi : 30-07-2024 08:57
Munzur Vadisi’nde Atlı Jandarma Timleri Görevde

Vatandaşlar, özellikle çocuklar, atlı timlere büyük ilgi gösteriyor. Munzur Vadisi’nde artık zırhlı araçlar ve helikopterler yerine atlı jandarma timlerinin bulunması, bölgedeki huzur ve güven ortamının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Vatandaşlar Güvenli Bir Ortamda
Yaklaşık 3.5 yıldır Tunceli'de ikamet eden Altuğ Kahraman, "İlk geldiğimizde buralarda piknik yapmaya çekiniyorduk. Zırhlı birlikler görünce güvenli olmadığını düşünüyorduk. Artık zırhlı araçlar da görmüyoruz. Atlı timleri görünce güvenli bir ortam olduğunu bilerek ailece güvenle geliyoruz. Her hafta sonu buralardayız," dedi.
Tunceli’nin Turizm Potansiyeli Artıyor
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Tunceli'nin turizm kenti olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Bundan 10 yıl, 20 yıl önce böyle değildi. İnsanlar buraya gelmekten tedirgin oluyordu. Buralarda piknik yapmaktan milletimiz bu güzelliklerden istifade etmekten tedirgin oluyordu. Fakat çok şükür jandarma teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın ve vatandaşlarımızın fedakarlığıyla güvenlik, asayiş ve huzuru tesis etmek nasip oldu. 10 yıl sonra Tunceli, Türkiye'nin önemli turizm noktalarından biri olacak. Tabi büyük bir çalışma, büyük bir yolculuk," ifadelerini kullandı.
Vali Tekbıyıkoğlu, "Emniyetin bisikletli martı timlerini ilk defa ilimizde faaliyete geçirdik. Şimdi ise jandarmamızın atlı asayiş timleri faaliyete girmeye başladı. Daha önce zırhlı araçlarla, helikopterlerle verdiğimiz görünür tedbirleri artık görünmez hale getiriyoruz," diye konuştu.
Munzur Vadisi’ndeki bu yeni güvenlik uygulamaları, hem bölge halkının hem de ziyaretçilerin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirmelerini sağlıyor. Atlı jandarma timlerinin görev yapması, Tunceli’nin doğal güzelliklerinin ve turizm potansiyelinin daha fazla kişi tarafından keşfedilmesine olanak tanıyor.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar