Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
16 MAYIS Cumartesi 16:43

Milli Parti'den Sert Çıkış: “Sahte Diplomalarla Kurulan Düzeni Yıkacağız”

Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, Türkiye’de son dönemde tartışma yaratan sahte diplomalar ve liyakatsiz atamalar konusunda sert açıklamalarda bulundu. “Bu sadece bireysel değil, sistematik bir çürümenin sonucudur” diyen Uzun, kamu kurumlarında yer alan sahte unvan sahiplerinin Türkiye’nin geleceğini tehdit ettiğini ifade etti.

RİZE
Giriş Tarihi : 07-08-2025 14:12   Güncelleme : 08-08-2025 15:12
Milli Parti'den Sert Çıkış: “Sahte Diplomalarla Kurulan Düzeni Yıkacağız”

Uzun, “Diploması sahte olanın, icraatı gerçek olabilir mi? Liyakatsiz atamayla gelenin memlekete hayrı dokunabilir mi?” sorularını yönelterek, gençlerin emeğinin ve alın terinin bu düzende hiçe sayıldığını belirtti.
“Bu Rezaletin Hesabı Sorulacak”
Milli Parti lideri açıklamasında, sahte diplomaların sadece bireylerin değil, tüm devlet yapısının güvenilirliğini zedelediğini vurguladı. Uzun, bu durumun “yolsuzluk, torpil ve adam kayırma düzeninin bir yansıması” olduğunu dile getirerek, sahte diplomalarla sadece devlete değil, “milletin adalet duygusuna ve geleceğine” de ihanet edildiğini söyledi.
Milli Parti İktidarında Ne Olacak?
Muhammet Uzun, partisinin iktidara gelmesi halinde atılacak adımları şu sözlerle sıraladı:
Sahte diplomayla edinilmiş tüm makamlar tek tek araştırılacak,
Sorumlular yargı önüne çıkarılacak,
Devlet kadrolarına liyakat, şeffaflık ve denetim ilkeleri hâkim kılınacak.
“Bizim Kavgamız Şahıslarla Değil, Çürümüş Bir Düzenledir”
Uzun, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı:
“Türkiye'nin artık torpilciden, diplomasızdan, çeteci zihniyetten ve akraba saltanatından kurtulma zamanı gelmiştir. Bizim mücadelemiz şahıslarla değil, sistemleşmiş bir çürümeledir. O düzeni tarihin çöplüğüne gönderene kadar Milli Parti susmayacak, yılmayacak, boyun eğmeyecektir.”
Milli Parti’nin bu çıkışı, Türkiye genelinde kamu kurumlarındaki liyakat tartışmalarına yeni bir boyut kazandırmış durumda.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar