Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 09:27

KYK Yurtlarında Isıtma Sorunu TBMM Gündeminde

DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Muş Sultan Alparslan KYK Kız Yurdu'ndaki öğrencilerin yaklaşık 20 gündür ısıtma sorunu yaşadığı iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle verilen önergede, kış aylarının başlamasıyla öğrencilerin ciddi bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığı vurgulandı.

MUŞ
Giriş Tarihi : 13-12-2024 11:49
KYK Yurtlarında Isıtma Sorunu TBMM Gündeminde

Öğrenciler Soğukta Uyuyor
Boz, önergesinde yurt binasındaki kalorifer peteklerinin arıza nedeniyle çalışmadığını belirten öğrencilerin, yetkililer tarafından yeterli bir çözüm sunulmadığına dair şikayetlerini dile getirdi. Muş gibi soğuk bir iklime sahip bir bölgede bu durumun, öğrencilerin sağlık ve güvenliğini tehlikeye attığını ifade eden Boz, sorunun KYK yurtlarında genel bir sorun olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirtti.

Sorular ve Talepler
Milletvekili Boz’un önergesinde şu sorulara yanıt arandı:

Isıtma sisteminin çalışmadığı iddiaları doğru mu?
Sorunun çözümü için yurt yönetimi Bakanlığa bildirimde bulundu mu ve ne zaman müdahale edildi?
Mağduriyetin giderilmesi için geçici çözümler sunuldu mu?
KYK yurtlarında ısıtma sistemlerinin düzenli bakım ve kontrol süreçleri nasıl işliyor?
Benzer sorunların yaşanmaması için genel bir inceleme planlanıyor mu?
Kamuoyunda Tepki ve Endişeler
Bu durum, sadece Muş’taki yurtta değil, Türkiye genelindeki KYK yurtlarında kalan öğrenciler arasında endişeye neden oldu. Öğrenciler, soğuk hava koşullarında yeterli ısınma sağlanmamasının sağlık sorunlarına yol açabileceğinden endişe duyuyor. Kamuoyunda, KYK yurtlarında bakım ve denetim süreçlerinin yetersiz olduğu yönündeki eleştiriler artarken, Boz’un önergesi, bu sorunların çözümüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakanlık tarafından verilecek yanıt ve atılacak adımlar, öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi açısından yakından takip edilecek.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar