DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyaretinde yaşanan bir uygulamaya sert sözlerle tepki gösterdi.
Papa 14. Leo İstanbul’da: Yoğun güvenlik önlemleri trafiği kilitledi Papa 14. Leo İstanbul’da: Yoğun güvenlik önlemleri trafiği kilitledi
Papa 14. Leo dün Türkiye’ye gelmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeki Cihannüma Salonu’nda karşılanmıştı. Karşılama esnasında orkestranın “Tala’al Bedru Aleyna” ilahisini seslendirmesi dikkat çekmişti.
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeki Cihannüma Salonu’nda gerçekleşen törende Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo’yu karşılarken orkestranın “Tala’al Bedru Aleyna” ilahisini seslendirmesi tartışma yarattı. Ekmen, söz konusu ilahinin, İslam tarihinde Hz. Muhammed’in Medine’ye hicreti sırasında okunan ve peygambere hitaben yazılmış bir naat olduğunu hatırlattı.
Ekmen paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Hicret sonrası Peygamberimizin Medine’ye girişi ile özdeşleşmiş, bizzat Efendimize hitaben yazılmış bir naat/methiyenin, Papa’nın karşılanması esnasında çalınmış olması büyük bir gaflet olmuştur. Bu büyük hatayı yapanların idari olarak sorgulanması, açığa çıkartılması ve hesabının sorulması gerekir.”
Törene ilişkin resmi makamlarca şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.
İlyas GÜR
Editör















