Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 21:17

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs enflasyonunu değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Zeytinoğlu, “Enflasyon, mayıs ayında yüzde 1,53 olurken, yıllık enflasyon yüzde 35,41 olarak hesaplandı. ÜFE ise, yıllık bazda yüzde 23,13 artarken; aylık bazda yüzde 2,48 olarak açıklandı. En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,71 azalış, ulaştırmada yüzde 2,66 artış ve konutta yüzde 2,99 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarında ise aylık değişim; ara mallarında yüzde 1,92 artış ve sermaye mallarında yüzde 2,38 artış olarak gerçekleşti. Beklentilerin altında açıklanan enflasyon verisi önümüzdeki süreçte, Merkez Bankası’nın faiz indirimine yönelik beklentileri de artırdı. Bunun da yüksek kredi maliyetlerimize ve buna bağlı olarak yatırım ortamımıza olumlu yansımasını temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-06-2025 17:51   Güncelleme : 04-06-2025 07:49
KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs enflasyonunu değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Zeytinoğlu, “Enflasyon, mayıs ayında yüzde 1,53 olurken, yıllık enflasyon yüzde 35,41 olarak hesaplandı. ÜFE ise, yıllık bazda yüzde 23,13 artarken; aylık bazda yüzde 2,48 olarak açıklandı. En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,71 azalış, ulaştırmada yüzde 2,66 artış ve konutta yüzde 2,99 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarında ise aylık değişim; ara mallarında yüzde 1,92 artış ve sermaye mallarında yüzde 2,38 artış olarak gerçekleşti. Beklentilerin altında açıklanan enflasyon verisi önümüzdeki süreçte, Merkez Bankası’nın faiz indirimine yönelik beklentileri de artırdı. Bunun da yüksek kredi maliyetlerimize ve buna bağlı olarak yatırım ortamımıza olumlu yansımasını temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar