Toplantının divan başkanlığını Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Genel Başkanı Fuat Bodur üstlenirken, divan başkan yardımcılıklarını Amasya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Aktaş, Strateji Enstitüsü Başkanı Şener Mengene ve iş insanı Arzu Kılıç yaptı. Genel kurul; üyeler, yönetim kurulu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve medya mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Genel Başkan Sıtkı Ada’nın açılış konuşmasıyla başlayan kongrede, yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ile bütçe ve mali tablolar okunarak ibra edildi. Ardından yeni yönetim kurulunun seçimi yapıldı.
Genel kurulda ayrıca Hür Düşünce Hareketi Başkanı Süleyman Aksoy, BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk ile DEVA Partisi Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Fatma Özbayram ve yönetim kurulu üyesi Haydar Dulkadiroğlu selamlama konuşmaları gerçekleştirdi.
Yeni Dönemde Stratejik Adımlar
Toplantıda yeni döneme ilişkin önemli başlıklar da ele alındı. Karadeniz Bölgesi için eylem planı hazırlanması, konfederasyon bünyesinde iktisadi işletme kurulması, üye STK’lara danışmanlık desteği verilmesi, kültürel faaliyetlerin güçlendirilmesi ve “Karadeniz Günleri” organizasyonlarının hayata geçirilmesi konularında görüş birliğine varıldı. Ayrıca STK’lar, kamu kurumları, sendikalar ve siyasi partilerle ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde kararlar alındı.
Birlik ve Dayanışma Vurgusu
Genel kurulda onur kurulu oluşturulurken, konfederasyona geçmiş dönemlerde hizmet eden isimler takdir belgeleriyle ödüllendirildi. Program boyunca birlik, dayanışma ve kardeşlik mesajları öne çıktı.
Yeniden genel başkanlığa seçilen Sıtkı Ada ve yönetim kuruluna başarı dilekleri iletilirken, alınan kararların KARKON, Karadeniz Bölgesi ve Türkiye için hayırlı olması temenni edildi.
İlyas GÜR
Editör

















