Başkan Katmer mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Mübarek Ramazan ayının müjdecisi Regaib Kandiline ulaştıran Rabbimize hamdü senalar olsun. Rahmet, bereket ve maneviyat iklimi olan üç aylara girmiş bulunuyoruz. Yüce Yaradan bizleri, ikram ve ihsanının bol olduğu bu mübarek aylardan nasiplenen kullarından eylesin inşallah.
Bu mübarek gecelerin, başta Filistin olmak üzere tüm mazlum coğrafyalarda akan kan ve gözyaşının son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Nebî (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) Recep ayı girdiğinde: ‘Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek eyle ve Ramazan ayını da bize mübarek eyle (Ramazan’a kavuştur)’ diye dua etmişlerdir. Bizler de aynı dua ile Rabbimize yakarıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni ve mübarek üç aylarını tebrik ediyor; bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
Katmer, mesajını vatandaşlara manevi değerlerin hatırlanması ve birlik içinde bu özel günlerin ihya edilmesi temennisiyle noktaladı.
İlyas GÜR
Editör















