Bakan Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonunda yapıldığını belirtti. İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye'de düzenlenen operasyonlar, göçmen kaçakçılığı ile mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Operasyonlarda yakalanan 84 kaçakçıdan 25’i tutuklanırken, 7’si hakkında adli kontrol kararı alındı. Diğer kaçakçılarla ilgili işlemler ise devam etmekte. Yakalanan düzensiz göçmenler ise geri gönderme merkezlerine teslim edilerek ülkelerine iade edilecek.
Bu operasyonlar, Türkiye’nin göçmen kaçakçılığına karşı kararlılıkla sürdürdüğü mücadeleyi bir kez daha gözler önüne serdi. Yerlikaya, bu tür operasyonların devam edeceğini ve göçmen kaçakçılığı ile ilgili yapılan tüm çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
İlyas GÜR
Editör
















