Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 09:29

Erbaş Nagehan Alçı’ya konuştu! Diyanet İşleri Başkanı olunca çok gördüler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tartışmalı makam araçlarıyla ilgili, "Biz bu yıla kadar bir önceki Başkan Mehmet Görmez’in makam aracını kullandık. Tek yeni araç almadık. Birkaç kere de yolda kaldık o araçla. O zaman bir Audi alındı, Diyanet İşleri Başkanı'na çok gördüler.” dedi.

AKTUEL
Giriş Tarihi : 10-12-2024 15:50
Erbaş Nagehan Alçı’ya konuştu! Diyanet İşleri Başkanı olunca çok gördüler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul’da bir takım gazeteciler ile bir yemek programında buluştu. Erbaş’ın davetine icabet eden HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, etraflıca bir röportaja da imza attı.
İşte Alçı’nın röportajında öne çıkan kısımlar:
Camide hutbe dinleyenlerin sayısı haftada ortalama 25 milyonmuş. Yani cumaya 25 milyon gidiyor. Diyanet İşleri Başkanı'nın söylediğine göre en az bu kadar kişi de dijital ortamdan dinliyormuş hutbeyi.
Erbaş’ın söylediğine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 2025’i büyük ihtimalle Aile Yılı ilan edecek.
İnstagram'da kendi konuları ile ilgili paylaşım yapan ve 300-500 bin takipçisi olan fenomenler davet edilip Diyanet Akademisi’nde eğitim veriliyormuş.
“15-16 bin civarında imamsız cami var. Personelde fazla yok eksik var. 1003 müftülük var, Bizim personel sayımız 150 bin.”
“1000 müftü, 400 civarında makam aracı var, bizim merkezde 16 araç var. Bir sefer Konya’dan geliyoruz, hızlı seyrederken lastik patladı, şoför ustalıkla zor kurtardı. O zaman bir Audi alındı, ben rektörken 8 sene önce aynı Audi’yi kullanıyordum ama Diyanet İşleri Başkanı'na çok gördüler.”

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar