Soyer, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, siyasette aktif rol almaya devam edeceğini ve partinin ihtiyaç duyduğu her yerde görev alacağını ifade etti. "Çok verimli bir konuşma oldu, partiden çok Türkiye'yi konuştuk. Genel Başkanlık, bu mücadelenin verileceği en önemli görevlerden biridir ve ben dillendirmeden bu göreve layık görülmek büyük bir gururdur. Bu süreçte, nerede ihtiyaç varsa orada olacağım" dedi.
Soyer, siyaseti "hayatı iyileştirme sanatı" olarak gördüğünü ve bu yolda son nefesine kadar mücadele edeceğini belirtti. Açıklamasının devamında, "Siyaseti, bedeli ne olursa olsun, son nefesime kadar sürdüreceğim ve bu inancı paylaşanlarla birlikte çalışmaya ve siyaset üretmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da liderlik tartışmalarına dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, parti delegelerinin talep etmesi durumunda genel başkanlık görevini yeniden düşünebileceğini belirterek, "Genel başkanlığın sorumluluğu fazladır, kolay değildir. Partinin delegeleri vardır. Parti kendi geleceğini belirleyecektir" dedi.
CHP'deki bu gelişmeler, partinin geleceği ve liderlik süreci üzerine önemli tartışmaların fitilini ateşlemiş durumda. Liderlik mücadelesi önümüzdeki günlerde daha da kızışacak gibi görünüyor.
İlyas GÜR
Editör

















