Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 06:19

Çaykur Rizespor Kupaya Fırtına Gibi Başladı: 5-2

Ziraat Türkiye Kupası Grup Aşaması C Grubu 1. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği Gaziantep FK’yı 5-2 mağlup ederek grup maçlarına 3 puanla başladı.

RİZESPOR
Giriş Tarihi : 17-12-2025 21:14
Çaykur Rizespor Kupaya Fırtına Gibi Başladı: 5-2

 Yeşil Mavililer’de Halil İbrahim Dervişoğlu attığı 4 golle gecenin yıldızı olurken, Altin Zeqiri yaptığı 3 asistle galibiyette önemli rol oynadı.

Maça Erken Golle Başladı

Çaykur Didi Stadı’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Çaykur Rizespor, mücadelenin henüz 53. saniyesinde öne geçti. Sol kanattan Zeqiri’nin yerden pasında topla buluşan Halil İbrahim Dervişoğlu, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0.

dakikada yine Zeqiri–Halil İbrahim iş birliği sahne aldı. Mithat’ın presle kazandığı topu Zeqiri’ye aktarmasının ardından ceza sahasında topla buluşan Halil İbrahim, farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Gaziantep FK Hata Sonrası Gol Buldu

dakikada Çaykur Rizespor savunmasında yapılan hata Gaziantep FK’ya golü getirdi. Kaleci Erdem Canpolat’ın hatalı pasında topu kapan Sorescu, meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-1’e getirdi. İlk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci Yarıda Fark Açıldı

İkinci yarıya da etkili başlayan Yeşil Mavililer, VAR incelemesi sonrası 55. dakikada penaltı kazandı. Halil İbrahim’in kullandığı ilk penaltıyı kaleci kurtardı ancak ceza sahasına erken girilmesi nedeniyle atış tekrarlandı. 60. dakikada topun başına yeniden geçen Halil İbrahim, bu kez hata yapmadı ve hat-trick yaptı: 3-1.

dakikada Zeqiri’nin sol kanattan yaptığı ortayı iyi değerlendiren Emrecan Bulut, topu ağlara göndererek skoru 4-1’e taşıdı.

dakikada Muhammet Taha Şahin’in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Halil İbrahim Dervişoğlu, kendisinin 4’üncü, takımının 5’inci golünü kaydetti.

Gaziantep FK’nın tek golü 90. dakikada Semih Güler’den geldi ve karşılaşma Çaykur Rizespor’un 5-2’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Halil İbrahim ve Zeqiri Gecenin Kahramanları Oldu

Attığı 4 golle yıldızlaşan Halil İbrahim Dervişoğlu, kupaya damga vururken; 3 asist yapan Altin Zeqiri de hücumdaki etkinliğiyle alkış aldı. Bu sonuçla Çaykur Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasına moralli ve farklı bir galibiyetle başlamış oldu.

Maçın Künyesi

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Batuhan Kolak, Abdullah Uğur Sarı, Gökmen Baltacı

Skor: Çaykur Rizespor 5 – Gaziantep FK 2

Çaykur Rizespor, aldığı bu galibiyetle grupta iddialı bir başlangıç yaparken, taraftarına da bol gollü bir kupa akşamı yaşattı.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar