Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
16 MAYIS Cumartesi 00:04

Çamlıhemşin’de Fırtına Deresi Karayolu’nda Kaza Kâbusu: Vatandaşlar İsyan Ediyor

Çamlıhemşin’in ana ulaşım hattı olan Fırtına Deresi Karayolu Behice Köyü Kavşağı, kazaların adeta merkezi haline geldi. Bölge halkı, ayda 4–5, kimi zaman haftada bir kaza meydana gelen noktada yıllardır çözüm bekliyor. “Her gün ölümle burun buruna yaşıyoruz. Yetkililer artık harekete geçmeli” diyerek isyan ediyor.

RİZE
Giriş Tarihi : 01-09-2025 08:59   Güncelleme : 01-09-2025 22:25
Çamlıhemşin’de Fırtına Deresi Karayolu’nda Kaza Kâbusu: Vatandaşlar İsyan Ediyor

Haber Yavuz Günay

Kazalar Durmuyor

Kavşakta daha önce konulan ayna ve trafik ışıkları, vatandaşların ifadesine göre hiçbir işe yaramadı. Araçların hız kesmeden ilerlemesi, görüş açısının kapalı olması ve dar dönüş noktası nedeniyle kazaların önüne geçilemiyor.

Bölge sakinleri, “Aynı yerde sürekli kaza oluyor. Küçük önlemlerle bu iş çözülmez. Artık birilerinin ölmesini mi bekliyoruz?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Kalıcı Çözüm Çağrısı

Vatandaşlar, kazaların önlenmesi için yalnızca trafik levhaları ve aynaların değil, viyadük, alt/üst geçit ya da hız kesici kasis gibi kalıcı mühendislik çözümlerinin gerektiğini vurguluyor.

Yöre halkı, “Yetkililer gelin bu kavşağa bir gün oturun, yaşanan tehlikeyi kendi gözlerinizle görün. Araçlar frene basmadan dönmeye çalışıyor, kaçınılmaz şekilde kaza oluyor. Her gün kaza haberi görmekten bıktık” diyerek acil önlem çağrısı yaptı.

Yetkililere Sert Mesaj

Bölge halkı, kazaların artık rutin hale geldiğini, ailelerin tedirgin olduğunu, sürücülerin ise her an ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

“Çamlıhemşin’in giriş kapısı olan bu yolda çözüm geciktikçe tehlike büyüyor. Acil önlem alınmazsa can kaybı kaçınılmaz. Herkes sorumluluk almak zorunda” ifadeleriyle yetkililere seslenildi.

 

 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar