MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarete, başkan yardımcıları ve sektör kurulu temsilcileri de katıldı. Heyet, OSB’de faaliyet gösteren firmaların üretim süreçlerini yerinde inceleyerek mevcut durum ve gelecek planlarına ilişkin detaylı bilgi aldı.
Ziyaret kapsamında özellikle sanayi yatırımlarının bölge ekonomisine katkısı, üretim kapasitesi ve istihdam olanakları üzerine değerlendirmeler yapıldı.
Öne çıkan firmalara ziyaret
Program çerçevesinde heyet, ısıtma sistemleri alanında faaliyet gösteren Cemsan Veito’nun sahibi Cemil Albayrak ile bir araya geldi. Ardından yapı sektöründe üretim gerçekleştiren Aktaş Prefabrik’in sahibi Sıtkı Aktaş ziyaret edilerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alındı.
Gerçekleştirilen temaslarda, firmaların yeni yatırım planları, üretim kapasitesi ve sektörel gelişmeler ele alınırken karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
“Üretenin yanındayız” mesajı
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan İskenderoğlu, yerel üretimin ve sanayinin bölgesel kalkınmadaki rolüne dikkat çekti. İskenderoğlu, “Bölgemizde üretim yapan, istihdam sağlayan iş insanlarımızın her zaman yanındayız. Bu tür ziyaretlerle hem sahayı yakından tanıyor hem de iş dünyamızın ihtiyaçlarını daha iyi analiz ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Trabzon ekonomisinin güçlenmesi için üretim ve istihdamın artırılması gerektiğini vurgulayan İskenderoğlu, saha ziyaretlerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.
Bölge ekonomisine güçlü katkı
Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların, Trabzon ekonomisine önemli katkılar sunduğu ifade edilirken, üretim kapasitesinin artırılmasının bölgenin ekonomik büyümesine doğrudan etki edeceği değerlendiriliyor.
İlyas GÜR
Editör









