Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
15 MAYIS Cuma 21:41

Başkan Saltuk Deniz: “Halkın Gerçek Enflasyonunu Görmezden Gelmek Ekonomiye Zarar Veriyor”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamları aylık yüzde 1,53, yıllık ise yüzde 35,41 olarak duyuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, resmi rakamların halkın yaşadığı ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini ifade etti.

RİZE
Giriş Tarihi : 04-06-2025 19:44   Güncelleme : 04-06-2025 19:44
Başkan Saltuk Deniz: “Halkın Gerçek Enflasyonunu Görmezden Gelmek Ekonomiye Zarar Veriyor”

Başkan Deniz, “Rize’de pazarlarda, marketlerde gördüğümüz fiyat artışları vatandaşlarımızın günlük yaşamını her geçen gün zorlaştırıyor. Özellikle temel gıda ürünlerindeki, enerji faturalarındaki ve kira bedellerindeki yükselişler, ailelerin bütçesine ağır yük bindiriyor. Bu tablo, TÜİK’in açıkladığı rakamlarla uyuşmuyor.” dedi.
Vatandaşların alışverişte karşılaştığı fiyat artışlarının günlük yaşamı ciddi şekilde etkilediğini vurgulayan Saltuk Deniz, “Gerçekçi ve şeffaf enflasyon verileri, ekonomide sağlıklı kararlar alınabilmesi için şarttır. Açıklanan rakamlar gerçek enflasyonu yansıtmadıkça, halkın yaşam standartları iyileşmeyecektir.” ifadelerini kullandı.
Deniz, “CHP olarak, vatandaşlarımızın ekonomide yaşadığı sıkıntıları dile getirmeye ve çözüm önerileri sunmaya devam edeceğiz. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar