Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
16 MAYIS Cumartesi 03:21

ATA Parti Genel Başkanı Zeybek: “Diliyorum ki, Türkiye Cumhuriyetinin yönetim yerlerine de Türklüğü ile övünen kişiler gelir!”

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, İran İslam Cumhurbaşkanlığı’na Türklüğü ile övünen Mesut Pezeşkiyan’ın seçilmesinin ardından “Diliyorum ki Türkiye Cumhuriyetinin yönetim yerlerine de Türklüğü ile övünen kişiler gelir” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 06-07-2024 17:28
ATA Parti Genel Başkanı Zeybek: “Diliyorum ki, Türkiye Cumhuriyetinin yönetim yerlerine de Türklüğü ile övünen kişiler gelir!”

 


Sosyal Medya X üzerinden @atacizeybek hesabı üzerinden paylaşım yapan Zeybek şu ifadeleri kullandı:
“TÜRKLERİN SEVİNMESİ DOĞALDIR”
Yeni İran Cumhurbaşkanı Sayın Mesut Pezeşkiyan’ı kutluyor, üstün başarılar diliyorum.
İran İslam Cumhuriyeti’nin en yetkilisi olan Sayın Rehber Ali Hameney de Türk soyludur. Şimdi Cumhurbaşkanlığına da bir Türk soylunun seçilmiş olmasından Türklerin sevinmesi doğaldır.
Bununla birlikte bu gelişmeye olduğundan daha ileri anlamlar yüklemek doğru değildir. Seçilen Türklüğü ile övünen bir kişi olsa da İran Cumhurbaşkanıdır.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN YÖNETİM YERLERİNE DE…”
İran Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin en yakın kardeşlik ilişkileri içinde olması iki ülke için de, iki ülke yurttaşları için de çok önemli, çok değerlidir. Yeni seçilen İran Cumhurbaşkanı’nı bu ilişkileri daha da ileri düzeye taşımasını umuyorum, diliyorum.
Diliyorum ki, Türkiye Cumhuriyetinin yönetim yerlerine de Türklüğü ile övünen kişiler gelir.
 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar