Hayati Akbaş
Karşılamayı Baro Başkanları Yaptı
Etkinliğin açılışında, Gürcistan Barosu Başkanı Av. Davit Asatiani ve Artvin Barosu Başkanı Av. Handan Demiral Almalı, katılımcıları karşılayarak toplantının önemine dikkat çekti. Toplantıda, Gürcistan ve Türkiye'deki baro yapıları, avukatlık mesleğinin temel işlevleri ve güncel hukuki gelişmeler masaya yatırıldı.
Mesleki Haklar ve Etik Standartlar Ele Alındı
Konferans kapsamında, avukatların mesleki haklarının korunması, etik standartlar ve iki ülke arasında yasal iş birliğinin geliştirilmesi gibi konular ele alındı. Gürcistan Barosu Etik Komisyonu Başkanı Konstantine Gelashvili, avukatlık mesleğinde etik kurallar üzerine sunum yaparken, Avukat Hakları Komisyonu Başkanı Onise Margiani, Gürcistan'da avukatların karşılaştığı zorluklara ve hakların korunmasına dair değerlendirmelerde bulundu.
“Güçlü Tarihsel ve Kültürel Bağlarımız Var”
Gürcistan Barosu’ndan Tamta Devdariani ve Khatuna Fureliani ile Artvin Barosu Başkanı Av. Handan Demiral Almalı, konuşmalarında Türkiye ile Gürcistan arasında güçlü tarihsel ve kültürel bağlara dikkat çekti. Her iki taraf da hukuk alanında daha fazla iş birliği yapılmasının önemine vurgu yaptı.
Artvin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Tuncer Başer de günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, iki ülke arasında sınır ötesi hukuk dayanışmasının geliştirilmesinin mesleki açıdan büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.
Ortak Çalıştay Planlandı
Toplantının ardından Gürcistan Avukatlar Birliği tarafından düzenlenen akşam yemeğinde samimi bir ortamda görüş alışverişi devam etti. Katılımcılar, gelecekte ortak bir hukuki çalıştay düzenlenmesi konusunda da fikir birliğine vardı.
Etkinliğe, Artvin Barosu yönetimi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeleri ve Disiplin Kurulu üyeleri de tam kadro katılım gösterdi. Buluşma, Türk ve Gürcü avukatlar arasında sürdürülebilir mesleki ilişkilerin gelişmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.



















