Birkaç yıl önce Aktif Gazeteciler Dernek Başkanı Mustafa Bayrak, Rize'de sadece basın kartı olanların gazeteci olduğunu, yıllarca bu mesleğe saygıyla onurla hizmet edenleri dışlayan konuşmalar yazılar yazdığında ,en büyük tepkiyi ben vermiştim.
Gazetecilik mesleğini gerçekten icra eden, sürekli sahada olan ajans muhabirlerini bir tarafa bırakıyorum.
Eksikti düşünçen Bayrak, totalde haklıydın.
Mustafa Bayrak'ın bu gözleminden sonra, Rize'de kendini gazeteci gibi lanse edenleri iyi izledim, siyasetçilerin bürokratların Rize'deki kambur üstü esnaf ve tüccarların sivil toplum örgütü başkanları ile yaptığım gözlemlerden sonra, Mustafa Bayrak'ın bu mesleğe kıstas koymasının haklılığını ben de anladım.
Üretmeyen, şehrin hiçbir sorunundan bi haber olan, selde, yangında, kazalarda, konferanslarda, kısaca Rize'nin hiçbir olumlu veya olumsuz sıkıntısından bı haber olanlar fıkır üretemeyenlerin "sif okunmayan siteleri var" diyerek maddi menfaat peşinde koşanları , bizzat para istemeleri bir takım yollardan menfaatlerde bulunmaları gibi hareketleri bizzat bana paydaşlar tarafından ifade etmelerinden sonra , Rize'de gerçek gazetecileri de rezil duruma düşürüldüğünü gördüğümde bu konuyu Rize gündemine taşımaya karar kıldım.
Çekirdekten yetişmiş gazetecileri okuru ve reytıngi fazla olan siteleri ve sahiplerini bir tarafa bırakıyorum( Mustafa bayrak sende bırak) , sadece sitesi var diye kimse Rize'de gazeteci olamaz. Sitesi var evet ama günde üç kişi sitesine girmeyen okuyucusu olmayanın ne işi var gazetecilikle , ne işi var toplantılarda?Bu işinde cıvısı çıkarıldı....
Rize'de en fazla beş, bilemedin yedi okunan site var, onların dışındakileri ayırın. Artık reytingi olmayan okunmayan sitelerin sahıplerı Rize'yi haraca bağlaması kabul edilebilir değildir.
Ey siyasiler, belediye başkanları, siyasi parti mensupları, sivil toplum örgütü başkanları!
Hangi siteler okunuyor, reytingi yüksek öğrenemiyor musunuz? Boşuna okunmayan, sitesine girilmeyen, reytingi olmayanların sitelerine boşuna haber yaptırıyorsunuz, kim okuyor verdiğiniz haberleri , reklam veriyorsunuz kim takip ediyor reklamlarınızı ? Bu işle hemhal olan ciddi sitelerle ve yılların gazetelerı ile gazetecilerini dikkate alin.. Palyaçolara prim vermeyiniz.Yoksa bilmediğimiz başka şeylermi var?
Değil Rize'ye, Rizeliye, gazetecilik mesleği yönünden hizmet etmeyi; şehirdeki toplantılara yemeklere koşup duruyorlar, eline cubuk alan mıkrofon alan gazeteci kesildi,,yılların gazetecilerine ajans muhabırlerıne saygılarıda yok ,utanmadan önlerine geçip en ön safta yer almaya çalışıyorlar , amatör olarak yapıyorlarsa yapsınlar, konuşmaktan, saygı, üslup, duruş yönünden ve en önemlisi bilğelik yönünden boş olanların evet evet hadlerini siz bildireceksiniz?
Amirler siyasiler....
Bu cubuk tutanların mıkrofoncuların, eleştırısınden Korkmayın çekinmeyin Çünkü, okuyucusu olmayan kendı çalar kendı oynar.
İhanet içindeki kurum basın departman sekreter sorumluları, asıl suçlu sizsiniz.Öyle yalandan caka satmayın.. Kurum amır ve sıyasetcılere saygımdan tek tek yanlişlarınızı iş bilmezliklerinizi kaleme almıyorum.
Ey kurumlarına ihanet edenler!Amirlerini müdürlerini başkanlarını yanıltanlar.
Kurumlarda basınla ilgili yetkili kişiler, sizler de bazı Rizeli gazeteci geçinenler gibi bilgisiz, kültürsüz, amirlerinize yanlı ve yanlış bilgi vererek başarılı amirleri, başkanları, müdürleri vatandaşın gözünde bitirmek için yarış içindesiniz. Biraz kendinizi yetiştirin, kurum amirlerinize ihanet etmeyin.Reytingi olmayan okunmayan tıklanmayan haber değeri olmayan iş cıkaranları ne diye çaktırmadan tutuyorsunuz .Yoksa başka bilmediğimiz baglantılarınız mı var..
Bu yazımı bütün kurumlardaki müdürlere amirlere,belediye başkanlarına bizzat okutmayan kurumlardaki basın müdürleri sekreterler, kurumlarına ihanet içinde olduklarını düşünürüm. .Bu yazımı amırlerinize okutacaksınız,okutmayanlar bu çarkın içinde kurum amırlerıne ihanet içindedir.Bunu buradan ilan ediyorum.
Sen Nesin ne iş yaparsın merak edip soranlara...
Rizenin sorunlarını yatırım ve projelerini siyasetini Kaleme alan okuyan ve gözlemleyen ikizdereden Fındıklıya kadar siyasi konjektörü bütün yatırımları eksıklıklerı köy köy ilçe ilçe bilen Rizede en iyi köşe yazarlarından bir kaç tanesinden biriyim.Bu konudada yaptıklarım hem ortada hemde sahada... SEVGİLERİMLE
Bayram Arif TURAN




















Mahmut Yunus Yılmaz
Gazetecileri eleştiren bir kişi önce aynaya bakmalıdır. 25 yıl elektrik direklerinde hayatını geçiren sen yıllardır gazetecilik yapanı eleştiremez. Hele işi gücü yalakalık olanlar hiç eleştiremezler 56 dk. önce