Rizespor’da Gol Krizi Derinleşiyor: Forvet Hattı Alarm Veriyor

Çaykur Rizespor’da sezon başından bu yana çözülemeyen gol sorunu, Trabzonspor derbisinde bir kez daha sert şekilde yüzeye çıktı. Yeşil-mavili ekip, hücumda etkisiz ve üretkenlikten uzak görüntüsüyle taraftarını hayal kırıklığına uğratırken, ortaya konan istatistikler durumun ciddiyetini açıkça ortaya koydu.

RİZE - 18-03-2026 07:32

Rizespor’da Gol Krizi Derinleşiyor: Forvet Hattı Alarm Veriyor

Ligde şu ana kadar sadece 32 gol atabilen ve kalesinde 36 gol gören Rizespor’da, özellikle forvet hattının performansı tartışma konusu olmaktan çıkıp ciddi bir krize dönüştü. Derbide hücumun merkezinde görev alan Halil Dervişoğlu, 90 dakika boyunca varlık gösteremedi. 22 kez topla buluşmasına rağmen yalnızca 1 şut çekebilen ve onda da isabet sağlayamayan Dervişoğlu, beklentilerin çok uzağında kaldı.
Maçın ilerleyen dakikalarında oyuna giren Frantzdy Pierrot da tabloyu değiştiremedi. Sadece 5 kez topla buluşabilen Pierrot, çektiği tek şutta kaleyi bulsa da skoru değiştirecek bitiriciliği gösteremedi. Bu performans, Rizespor’un santrfor hattında ne denli büyük bir eksiklik yaşadığını gözler önüne serdi.
Takımın genel hücum organizasyonları da sınıfta kaldı. Maç boyunca rakip ceza sahasına yapılan 19 ortanın sadece 7’sinde isabet sağlanmasına rağmen, bu pozisyonların hiçbirinin golle sonuçlanmaması, bitiricilik konusundaki yetersizliği bir kez daha kanıtladı. 0,66 gol beklentisiyle oynanan bir derbide skor üretilememesi, hücum hattının ne kadar kısır kaldığının somut göstergesi oldu.
Sezon genelinde gol yükünü çekmesi beklenen isimlerin performansı ise alarm veriyor. Ali Sowe 3 golde kalırken, Halil Dervişoğlu sadece 1 gol atabildi. Büyük umutlarla kadroya katılan Pierrot ise henüz golle tanışamadı. Takımın en golcü oyuncusunun 5 golle bir kanat oyuncusu olan Valentin Mihăilă olması, forvet hattındaki çöküşün en net özeti olarak öne çıkıyor.
Rizespor’da artık sorun sadece “gol atamamak” değil; doğru pozisyona girme, bitiricilik ve hücum organizasyonu gibi temel futbol dinamiklerinde ciddi bir zafiyet söz konusu. Bu tablo değişmediği sürece yeşil-mavili ekibin ligde üst sıralar için rekabet etmesi hayalden öteye geçemeyecek gibi görünüyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İyidere’den Çay Fiyatına Tepki: “Üreticinin Emeği Korunmalı”

İyidere’den Çay Fiyatına Tepki: “Üreticinin Emeği Korunmalı”

15-05-2026 - RİZE

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Çay Fiyatına Tepki: “Kabul Etmiyoruz, Reddediyoruz”

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Çay Fiyatına Tepki: “Kabul Etmiyoruz, Reddediyoruz”

15-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar