“Eğitim sistemi otoritesini kaybetti”
Öğretmen ve okul idaresinin toplumda itibarsızlaştırıldığını ifade eden Erdemir, eğitimcilerin yaptırım gücünün zayıflatıldığını belirtti. Sınıfta kalma uygulamasının kaldırılmasıyla disiplinin azaldığını savunan Erdemir, okulların eğitim yuvasından uzaklaşarak farklı bir yapıya büründüğünü dile getirdi.
Veliler ve sosyal medya eleştirisi
Velilerin zaman zaman okullara müdahale ederek öğretmenlere yönelik şiddet uyguladığına dikkat çeken Erdemir, bu durumun eğitim ortamını olumsuz etkilediğini söyledi. Sosyal medya ve televizyon dizilerinin de gençler üzerindeki etkisine değinen Erdemir, bu içeriklerin çocukları olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade etti.

“Toplumsal değerler aşınıyor”
Toplumda ahlaki ve manevi değerlerin zayıfladığına vurgu yapan Erdemir, eğitim sisteminin bu değerlerle yeniden uyumlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Eğitimde sadece akademik değil, aynı zamanda ahlaki ve kültürel gelişimin de önemsenmesi gerektiğini ifade etti.
Çözüm önerileri sıralandı
Erdoğan, çözüm için şu başlıklara dikkat çekti:
- Nitelikli ve donanımlı öğretmen yetiştirilmesi
- Eğitim sisteminin toplumsal değerlerle uyumlu hale getirilmesi
- Okullarda disiplin ve otoritenin yeniden sağlanması
- Sosyal medya ve medya içeriklerinin gençler üzerindeki etkisinin gözden geçirilmesi
- Eğitimde şeffaflık ve adaletin güçlendirilmesi
“Mesele sadece ekonomik değil”
Açıklamasının sonunda sorunun yalnızca ekonomik olmadığını belirten Erdemir, aynı zamanda ahlaki ve toplumsal bir çözülme riskiyle karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Çözümün ise eğitim, adalet ve güçlü toplumsal değerlerin yeniden inşasından geçtiğini vurguladı.
Erkekler, yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek toplumun birlik ve dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



















