Kocaeli'de Akmeşe Osman Bey Köprüsü yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Akmeşe’de yıkılan eski Osman Bey Köprüsü’nün yerine yeni bir köprü yapıyor.

KOCAELİ - 14-07-2024 10:41

Kocaeli'de Akmeşe Osman Bey Köprüsü yenileniyor

İzmit Akmeşe Mahallesi’nin Kuzey Marmara Otoyolu Akmeşe gişe çıkışından Kocaeli-Sakarya bağlantısını sağlayan ara bağlantı köprüsü konumundaki Osman Bey Köprüsünün yıkılması sonrasında Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan yeni bir köprü için kolları sıvadı.

12 metre genişlikte 21 metre uzunluktaki 13 adet prefabrik öngermeli kirişin monte edileceği yeni köprü için projelendirme çalışmaları sonrasında yapım çalışmalarına başlandı.

Yeni yapılacak köprünün her iki tarafında da yaya geçişi için kaldırım olacak. Hem yaya hem de araç geçişi yapılabilecek Osman Bey Köprüsünün dere tabanında harçlı pere kaplama ile görsellik kazandırılırken taş duvar imalatları da yapılacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Nadir eserler Kocaeli Kitap Fuarı’nda müzayedeye çıkıyor

Nadir eserler Kocaeli Kitap Fuarı’nda müzayedeye çıkıyor

03-10-2026 - KOCAELİ

Kocaeli protokolünden Kitap Fuarı’na övgü üzerine övgü

Kocaeli protokolünden Kitap Fuarı’na övgü üzerine övgü

03-10-2026 - KOCAELİ