Kitap Fuarı’nda Anlamlı Buluşma: “Yeşil ve Gri” Romanı Bakan Çiftçi’ ye Takdim Edildi

Rize’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap fuarı, yoğun katılım ve geniş içerikle kapılarını açtı. 24 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan organizasyon, 150 yayınevi ve 250’den fazla yazarı bir araya getirerek Karadeniz’in en büyük kültür etkinliklerinden biri olma özelliğini sürdürüyor.

RİZE - 25-04-2026 08:52

Kitap Fuarı’nda Anlamlı Buluşma: “Yeşil ve Gri” Romanı Bakan Çiftçi’ ye Takdim Edildi

Rize sahil dolgu alanında gerçekleştirilen açılış törenine; İhsan Selim Baydaş, Harun Mertoğlu ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimiyle fuarın resmi açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programının ardından fuar alanını gezen Mustafa Çiftçi, yayınevlerinin stantlarını ziyaret ederek yazarlar ve kitapseverlerle sohbet etti. Fuar boyunca gerçekleşecek imza günleri, söyleşiler ve kültürel etkinliklerle Rize’nin edebiyat atmosferi daha da zenginleşecek.

Fuarın dikkat çeken anlarından biri ise “Önce Kitap” standında yaşandı. Rize Takip Medya Grubu İmtiyaz Sahibi Aytekin Kalender, kaleme aldığı “Yeşil ve Gri” adlı romanını Bakan Çiftçi’ye takdim etti. Gerçek bir yaşam hikâyesinden esinlenerek yazılan eser, Rize’den Frankfurt’a uzanan çarpıcı bir hayat mücadelesini konu alıyor.

Kalender, kitabın içeriğine ilişkin yaptığı açıklamada, eserde Rize’nin zorlu coğrafi şartları altında geçen yaşamları ve 1990’lı yıllardan 2000’li yıllara uzanan süreçte verilen sıra dışı mücadeleleri ele aldığını ifade etti. Bölgenin sosyal yapısını ve insan hikâyelerini derinlemesine işleyen roman, okuyuculara hem duygusal hem de gerçekçi bir anlatım sunuyor.

Kitabı inceleyen Bakan Çiftçi ise yoğun programına rağmen eseri okuyacağını belirterek, “İnşallah okuyup size dönüş yapacağım” ifadelerini kullandı. Kalender de kitabını imzalayarak Bakan Çiftçi’ye hediye etti.

Rize Kitap Fuarı, bölge yazarlarını ulusal düzeyde tanıtma fırsatı sunarken, kitapseverlere de farklı dünyaların kapılarını aralıyor. Fuarın, kültürel etkileşimi artırarak Rize’nin sanat ve edebiyat hayatına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sendika Sayımına Gölge: Rize’de Sahte İmza İddiası

Sendika Sayımına Gölge: Rize’de Sahte İmza İddiası

13-05-2026 - RİZE

Verçenik Dağcılık Okulu’nda Sanat Rüzgârı

Verçenik Dağcılık Okulu’nda Sanat Rüzgârı

13-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar