Eğitimde şiddete karşı Seferihisar’da yürüyüş düzenlendi

Seferihisar’da eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarına dikkati çekmek amacıyla öğretmenler ve yurttaşlar yürüyüş düzenledi.

İZMİR - 16-04-2026 15:53

Eğitimde şiddete karşı Seferihisar’da yürüyüş düzenlendi

Seferihisar’da, Eğitim-Sen öncülüğünde düzenlenen “Eğitimde şiddete hayır” yürüyüşüne öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarının ardından gerçekleştirilen eylemde, katılımcılar yüzlerce metre uzunluğunda insan zinciri oluşturdu. İlçe halkı da araçlarından korna çalarak yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşte yapılan açıklamalarda, okullarda ve eğitim kurumlarında artan şiddet olaylarına tepki gösterilerek güvenli eğitim ortamlarının sağlanması gerektiği vurgulandı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de yürüyüşe katılarak destek verdi. Yetişkin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Okullarımızda güvenliğin sağlanması ve en temel hakkımız olan yaşam hakkının korunması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Eğitim kurumlarımıza yönelik hain saldırıları protesto etmek amacıyla, belediyemiz bünyesinde görev yapan tüm öğretmen, eğitmen ve antrenörlerimiz 2 gün boyunca derslere devam etmeyecektir. Evlatlarımız güvende değilse, bugünümüz de geleceğimiz de olmaz. Bunu konuşmadan hiçbir şeyi konuşamayız. Hayatını kaybeden çocuklarımızı ve öğretmenimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Allah böyle bir acıyı bir daha kimseye yaşatmasın.”

Yürüyüş, eğitimde şiddete karşı toplumsal farkındalık çağrısıyla sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Menderes'te yaz spor okulları için kayıtlar başladı

Menderes'te yaz spor okulları için kayıtlar başladı

24-06-2026 - İZMİR

Muhammet Yılmaz: Göç Sorunu Sadece Güvenlik Değil, Yönetim Meselesidir

Muhammet Yılmaz: Göç Sorunu Sadece Güvenlik Değil, Yönetim Meselesidir

24-06-2026 - İZMİR

Haber En Son Olay Haber