CUMHURİYET İÇİN AKÇAABAT'TAN BATUM'A

Akçaabat, Batum’da Cumhuriyet Bayramı’na sanatla damga vurdu.

TRABZON - 31-10-2024 09:03

CUMHURİYET İÇİN AKÇAABAT'TAN BATUM'A

Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, T.C. Batum Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu, Batum’da gerçekleşti. Etkinlikte, Akçaabat Belediyesi'ne ait “100. Yılında İstiklal Marşı” ve “100. Yılında Cumhuriyet” temalı iki önemli resim koleksiyonundan oluşan karma sergi sanatseverlerle buluştu.
T.C. Batum Başkonsolosu Adnan Altay Altınörs, Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Tornike Rijvadze, Acara Yüksek Şura Başkanı, bakanlar, Azerbaycan Batum Başkonsolosu ve yerel sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen sergi, Cumhuriyet’in 101. yılına özel bir yolculuk sunarak büyük ilgi topladı.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımız, 'Kültür Sanat ve Turizm Şehri' sloganıyla ülkemizde ve dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Biz de bu sloganın altını dolduracak, hakkını verecek etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Sergiye, şehrimizin önemli ressamlarından Ekrem Kutlu da davetli olarak katıldı. 
Sergi ile Cumhuriyet’in kazanımları ve Türk kültürü Batum’da temsil edilirken, katılımcılara unutulmaz bir deneyim de sunuldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Trabzon’dan Gümüşhane’ye Anlamlı Kültür Hamlesi: Balyemez Konağı Müze Oluyor

Trabzon’dan Gümüşhane’ye Anlamlı Kültür Hamlesi: Balyemez Konağı Müze Oluyor

16-05-2026 - TRABZON

Çebi’den Sert Tepki: “Fotoğraf Vermekle Yöneticilik Olmaz”

Çebi’den Sert Tepki: “Fotoğraf Vermekle Yöneticilik Olmaz”

16-05-2026 - TRABZON

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar