CHP Pursaklar İlçe Başkanı Hüseyin Benek: “Tüzüğün Gereği Yerine Getirilmeli, Ortak İrade Dikkate Alınmalıdır”

"1004 imza örgütün ortak iradesini ortaya koyuyor"

ANKARA - 29-06-2026 13:28

CHP Pursaklar İlçe Başkanı Hüseyin Benek: “Tüzüğün Gereği Yerine Getirilmeli, Ortak İrade Dikkate Alınmalıdır”

CHP Pursaklar İlçe Başkanı Hüseyin Benek, olağanüstü kurultay talebi kapsamında yürütülen imza sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, ilk etapta CHP Genel Merkezi'ne teslim edilen 833 noter onaylı imzanın, İstanbul delegelerinin de katılımıyla 1004 imzaya ulaştığını belirterek, bunun örgütün ortak iradesini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

"74 il başkanının katkısı örgütsel dayanışmayı gösteriyor"

Benek, 74 il başkanının da imza toplama sürecine katkı sunduğunu belirterek, "Bu çalışma kişisel değil, örgütümüzün ortak talebidir. Türkiye'nin dört bir yanındaki örgütlerin aynı iradede buluşması, parti içi dayanışmanın güçlü bir göstergesidir." dedi.

"Tüzüğün öngördüğü süreç işletilmelidir"

Belirsizliğin uzamaması gerektiğini vurgulayan Benek, "1004 imzayla ortaya konulan iradenin tüzük hükümleri doğrultusunda değerlendirilmesi ve gerekli adımların gecikmeden atılması, parti içi demokrasinin güçlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

"Birlik içinde hareket eden CHP güçlenecektir"

Açıklamasının sonunda birlik mesajı veren Hüseyin Benek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin en büyük gücü örgütüdür. Delegelerin iradesine saygı duyulan, ortak aklın esas alındığı bir anlayış partimizi daha da güçlendirecek ve Türkiye'nin umudu olmayı sürdürecektir." diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi Beştepeler Taziye Evi’nin temeli atılıyor

Konak Belediyesi Beştepeler Taziye Evi’nin temeli atılıyor

27-06-2026 - ANKARA

CHP Pursaklar İlçe Başkanı Hüseyin Benek: “Demokrasi, Hem Partide Hem Ülkede İradenin Üstünlüğüdür”

CHP Pursaklar İlçe Başkanı Hüseyin Benek: “Demokrasi, Hem Partide Hem Ülkede İradenin Üstünlüğüdür”

24-06-2026 - ANKARA

Haber En Son Olay Haber