Çaykaralı Profesör Akın Turgut Hayatını Kaybetti

ESOGÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akın Turgut, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

TRABZON - 26-12-2024 00:24

Çaykaralı Profesör Akın Turgut Hayatını Kaybetti

Çaykara Maraşlı Mahallesi’nden olan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akın Turgut (60), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Sabah saatlerinde hastalarını muayene eden Prof. Dr. Turgut, ofisine dönerken aniden fenalaştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Turgut’un vefatı, hem akademik camiada hem de memleketi Çaykara’da büyük üzüntü yarattı.
Turgut, aynı zamanda ESOGÜ’de başhekimlik görevinde de bulunmuş, meslek hayatında birçok başarıya imza atmıştı. Tecrübeleri ve eğitmenliğiyle tıp dünyasında saygıyla anılan Prof. Dr. Akın Turgut’un cenazesi memleketi Çaykara’da toprağa verilecek.
Çaykara halkı, değerli bir hemşehrisini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, Turgut’un adının tıp camiasında uzun yıllar anılacağı ifade ediliyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP’li Çankaya’dan Madencilik Tepkisi: “Trabzon Topraklarının %77’si Risk Altında”

CHP’li Çankaya’dan Madencilik Tepkisi: “Trabzon Topraklarının %77’si Risk Altında”

14-05-2026 - TRABZON

CHP’li Suiçmez’den Yaş Çay Fiyatına Tepki: “Üretici Zarara Mahkûm Ediliyor”

CHP’li Suiçmez’den Yaş Çay Fiyatına Tepki: “Üretici Zarara Mahkûm Ediliyor”

14-05-2026 - TRABZON

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar