Mikro milliyetçi ulastirma ve alt yapi bakanı URALOGLU nun Rizedeki yatırımlardaki Genel ödeneğine bakılırsa, hatırı sayılır ödenek aktarıldığını görüyoruz.24 ,ayrı yerdeki şantiyeler çalışacak,işçi esnaf tüccar sebzeci kazanacak, yeter mi ,yetmez tabi.
FAKATTTT
2025 Rize Ödeneğinin yatırım önceliğinin sıralamasına bakıldığında veya incelendiğinde, sıkıntı burada başlıyor. Bu önceliğin sıralamasını kim veya kimler yaptı.
Rizeye ayrı bir ahenk renk katacak üçüncü cadde hürriyetindeki pazar caddesi bu yatırımda da yine unutuldu.Nedir bu caddedeki aşılamıyan sıkıntı?
Bu millet yeni başkanlık sistemine evet demesinin nedeni, yatırımların aksamadan devam etmesi değil mi idi?
Koca cadde üsten aşağı gelerek üç dört binaya takılması, siyasi iktidarı siyasetçileri bürokratları aciz durumuna düşürmüyor mu? Gün geçmiyor ki, bu cadde boyunca, cadde esnafının tüccarının vatandaşın şikayetleri haber sitemize bizzat bizlere ulaşmıyor.
Bu caddenin hizmete giren kısımdakı yol da, sağlı sollu araç parkına dönüşmesi ciddi ciddi yayaları tehdit edildiğini hiç bir kurum görmüyor mu?Araçların parklarından ötürü daralmış yolda takla atmaya veran kazalar oluyor, trafik sıkışıklığın dan itfaiye yangın yerine ulaşamıyor, kim,kimler veya hangi kurum veya veya siyaset sinsilesi, bu duruma daha nekadar sessiz kalacak.Hava karardıgında ,İnlerin cinlerin cirit attığı bu duzelgahta,dekoratif aydınlatmaları faaliyete geçirmek çok mu meşakkatli.
Milletin vatandaşın ekonomik sıkıntıdan ötürü burnundan soludugu bu günlerde, başkanlık sisteminin en önemli maddesi olan yatırımların hızlandırılması konusunu bu caddeye uygulayamazmisiniz .Yok sa :bu iki üç bina sahibinden korkuyormusunuz?Devlet açız olamaz ,hic kimse ,hiç bir kurum ve siyasetçi de devleti açız durumuna düşüremez.
Sayın Başkan Rahmi METİN.
Başkanım, görev süren boyunca ,şehrimize spor tesisleri sosyal donatılar ile birlikte, sosyal tesisler, dönüşümler le şehrimizi yaşanabilir bir kentler sıralamasına soktuğunu bu konuda özellikle kadınların genç kızlarımızın ve misafir ve Rizeli öğrencilerin takdirini almakla birlikte,gerçeklere objektif bakan muhalefet partili yurtaslardan alıyorsun.
FAKATTTT..
Şehrimizde sokak dizaynı gıt gide bozuluyor,bozanlar yok cezaevinden yeni çıktım ,yok yetimim yok anama bakıyorum, yok bilmem söyleyerek ,modern ket hürriyetini ve sokak dizaynı nı hızlıca bozan seyyar satıcılara bir tetbir almayı gündeminize alamaz mısınız,bu bağlamda, git gide gözle görünür şekilde Rizenin en işlek caddelerinde esnafların yaya kaldırımlarını işgalleri, artık şehir siluetini bozduğunu, sarı çizgilerin aşıldığını,kanun ve uygulamalara uyan esnaf arasında dq huzursuzluklar yarattığını başkan Rahmi METİN sizlere iletiyorum.
Başkan,bazı esnafların (bu bir elin on parmağını geçmez), sokak ihlalleri kurallara uyan esnafı çok rahatsız ettiğini belirtmek isterim.
Lütfen Başkan, onun soy ismi iki büçükmetre,o bunun adamı,bu bilmem neyin adamı düşünerek ,şehrin modernizasyonu bozan, eski alaylı dayi esnaflıgından çıkamayan,sizlerin bu başarılı çalışmalarını şehirde elestirilsel konu haline getiren bu gibi esnafların üzerine gidiniz,göz yumulan her eleştirilsel tutum,size kartopu gibi geri geliyor belirtmek isterim.
Ve eskiden yaygındı,yine alevlendi, sehirin ara sokaklarında ve ozellikle mahallelerinde tahta, plastik sandalye ,turşu kapı koyarak adeta milletin sokağını sahiplenip üç beş dk park edecek araçlara mani olunuyor, bu suretle hem şehri çirkinleştiriliyor hemde üç beş dk araç park edecek insanlara efelenmeler oluyor, özel işgal edenlere mutlak dur denilmeli.
Bunca gelişen şehrimiz göz yumularak veya şehirde yaşamasını bilmeyenler tarafindan köye çevrilmesin.
