Süleyman Bülbül: Büyük Menderes Taşkını Sonrası Aydın Derhal Afet Bölgesi İlan Edilmelidir

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da etkili olan yağışların ardından Büyük Menderes Nehri’nin taşmasıyla yaşanan tarımsal felakete ilişkin açıklamada bulundu. Bülbül, yaşanan taşkının hem tarımı hem de hayvancılığı ağır şekilde etkilediğini belirtti.

AYDİN - 25-02-2026 21:01

Süleyman Bülbül: Büyük Menderes Taşkını Sonrası Aydın Derhal Afet Bölgesi İlan Edilmelidir

155 BİN DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bölge genelinde yaklaşık 155 bin dönüm arazinin sular altında kaldığını ifade ederek, “Bu alanların büyük bölümünde buğday ekiliydi. Binlerce dönüm üretim alanı zarar gördü. Buğday tarlalarında kök çürümesi riski ortaya çıkmış durumda.” değerlendirmesinde bulundu.

Süleyman Bülbül, geçtiğimiz yıl kuraklıkla mücadele eden çiftçinin bu yıl verim beklentisi içindeyken yeni bir felaketle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

HAYVANCILIK DA AĞIR DARBE ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, taşkının yalnızca tarımsal üretimi değil hayvancılığı da ciddi biçimde etkilediğini belirtti. Bülbül, yem depolarının su altında kaldığını, yemlerin kullanılamaz hale geldiğini, çok sayıda hayvanın telef olduğunu ve bazı yerleşim alanlarının tahliye edildiğini ifade etti.

Süleyman Bülbül, yaşanan kayıpların çiftçinin tek başına altından kalkabileceği boyutta olmadığını dile getirdi.

AYDIN DERHAL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, hem tarım hem hayvancılık açısından büyük zarara yol açan bu afet karşısında Bakanlığın ivedilikle harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Süleyman Bülbül, “Bölge derhal Afet Bölgesi ilan edilmeli, çiftçinin zararları hızlı ve eksiksiz şekilde karşılanmalıdır.” çağrısında bulundu.

Süleyman Bülbül, Aydınlı üreticinin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Efeler'de Kültür ve Sanatın Yeni Merkezi Muzaffer İzgü Konferans Salonu Oldu

Efeler'de Kültür ve Sanatın Yeni Merkezi Muzaffer İzgü Konferans Salonu Oldu

27-06-2026 - AYDİN

Kuşadası Belediyesi Arya Tesisleri'nde nakit dönemi bitti... Tüm ödemeler artık kartla yapılacak

Kuşadası Belediyesi Arya Tesisleri'nde nakit dönemi bitti... Tüm ödemeler artık kartla yapılacak

24-06-2026 - AYDİN

Haber En Son Olay Haber