RESOB Başkanı Güven Aksoy: "Esnafımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, birlik çatısı altında yürütülen faaliyetler, esnafa sağlanan destekler ve kamuoyunda yer alan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

RİZE - 05-03-2025 00:10

RESOB Başkanı Güven Aksoy:

Haber: Semra SAKARYA

 Aksoy, RESOB'un şeffaf ve hukuki zeminde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Amacımız Rize esnafının ekonomik ve ticari anlamda daha güçlü hale gelmesini sağlamak" dedi.

"Esnaf Odaları İçin Projelerimizi Sürdürüyoruz"

RESOB'un 26 oda ve 13.500 kayıtlı üyeye sahip olduğunu hatırlatan Aksoy, "Her bir esnaf odamız için özel projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda esnafımızın devlet desteklerinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak adına Esnaf Kredi Kooperatifleri ile iş birliği içindeyiz. Finansmana erişim konusunda destek sağlayarak esnafımızın ekonomik gücünü artırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yasal Çerçeve Dışına Çıkmayız"

Son günlerde bazı internet sitelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Aksoy, "Kurumumuz ve yöneticilerimiz hakkında yapılan asılsız iddiaları reddediyoruz. RESOB olarak, esnafımızın haklarını koruma ve geliştirme noktasında çalışmalarımızı hukuki çerçeve ve şeffaflık esasıyla sürdürmeye devam edeceğiz. Kurumumuz sosyal medya baskıları veya algı operasyonları ile değil, yasaların bize verdiği yetkiler doğrultusunda hareket etmektedir" dedi.

"Rize Esnafına Destek Vermeye Devam Edeceğiz"

Aksoy, Rize esnafının ekonomik olarak daha güçlenmesi ve rekabet şartlarına uyum sağlayabilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. "Yerel ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımızın her zaman yanında olacağız. Finansal destekler, mesleki eğitimler ve projelerle esnafımızın daha güçlü hale gelmesini sağlayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İyidere’den Çay Fiyatına Tepki: “Üreticinin Emeği Korunmalı”

İyidere’den Çay Fiyatına Tepki: “Üreticinin Emeği Korunmalı”

15-05-2026 - RİZE

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Çay Fiyatına Tepki: “Kabul Etmiyoruz, Reddediyoruz”

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Çay Fiyatına Tepki: “Kabul Etmiyoruz, Reddediyoruz”

15-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar