Genel Sağlık-İş Rize İl Başkanı Yaylı: "Sağlık Çalışanları İcraat İstiyor"

Genel Sağlık-İş Sendikası Rize İl Başkanı Bünyamin Yaylı, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve sendikal mücadeleye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yetkili sendikaları eleştiren Yaylı, sağlık çalışanlarının artık söz değil, somut adım beklediğini söyledi.

RİZE - 08-07-2026 11:26

Genel Sağlık-İş Rize İl Başkanı Yaylı:

Yaylı, tüm sağlık çalışanlarının ortak sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, sendikalar arasında iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

"Bizler aynı işi yapıyoruz, aynı mücadeleyi veriyoruz ve aynı gemideyiz" diyen Yaylı, çalışanların yararına olacak her konuda tüm sendikalarla ortak hareket etmeye hazır olduklarını belirtti.

"Sendikacılık Hediye Dağıtmak Değildir"

Yetkili sendikanın sağlık çalışanlarının yanında olmadığını öne süren Yaylı, sendikal faaliyetlerin promosyon ürünleri dağıtmakla sınırlı kalmaması gerektiğini savundu.

Sendikal mücadelenin gerektiğinde iş bırakma eylemi yapabilmeyi ve çalışanların haklarını korkmadan savunmayı gerektirdiğini ifade eden Yaylı, "Yapılmayan işlerin reklamını yapmak sendikacılık değildir. Gerekirse hukuki zeminde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi.

"Çekindiğimiz Hiçbir Kurum Yok"

Rize'de haklı oldukları hiçbir konuda geri adım atmayacaklarını vurgulayan Yaylı, sendikacıların yöneticilere biat eden değil, üyelerinin haklarını savunan kişiler olması gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının artık somut sonuç görmek istediğini belirten Yaylı, "Sahada insanlar boş vaatlerden bıktıklarını söylüyor. 'Bizim için ne yaptınız?' diye soruyor. Çalışanlar icraat bekliyor." ifadelerini kullandı.

"Sağlıkçı Maaşları Yoksulluk Sınırının Altında"

Sağlık çalışanlarının ekonomik koşullarına da değinen Yaylı, maaşların yoksulluk sınırının oldukça gerisinde kaldığını dile getirdi.

Çalışanlara çağrıda bulunan Yaylı, kendilerini temsil etmediğini düşündükleri sendikaları yeniden değerlendirmelerini isteyerek, "Sizin halinizi anlamayan, sendikacılığı kariyer basamağı olarak gören anlayışlardan uzaklaşın." diye konuştu.

"Mücadelemiz Makam İçin Değil"

Genel Sağlık-İş'in sendikal anlayışının makam ve koltuk odaklı olmadığını belirten Yaylı, sendika tüzüğünün yöneticilerin aynı zamanda idareci olmasına izin vermediğini söyledi.

Amaçlarının adaletli ve liyakat esaslı bir çalışma düzeninin oluşturulması olduğunu ifade eden Yaylı, "Bizim beklentimiz çalışanların hak ettiği değeri görmesidir." dedi.

"Başarımız Üye Sayısı Değil, Mücadele Gücümüzdür"

Genel Sağlık-İş'in Rize'de kısa sürede önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Bünyamin Yaylı, başarı ölçütlerinin üye sayısı olmadığını vurguladı.

Yaylı, "Bizim övündüğümüz şey üye sayımızın artması değil; bir üyemiz için dahi sonuna kadar mücadele edecek kararlılığa sahip olmamızdır. Çalışanları sayı olarak gören bir anlayışın parçası değiliz." ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği görev dağılımı yaptı

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği görev dağılımı yaptı

08-07-2026 - RİZE

Rizeli Samet Çoruh'tan Büyük Zafer! Avrupa Şampiyonunu Yenerek Türkiye Şampiyonu Oldu

Rizeli Samet Çoruh'tan Büyük Zafer! Avrupa Şampiyonunu Yenerek Türkiye Şampiyonu Oldu

08-07-2026 - RİZE

Haber En Son Olay Haber