CHP Kongresi Tartışmasına Hukuki Nokta: “Geri Dönüş Mümkün Değil”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre sürecine ilişkin tartışmalar sürerken, Rize Cumhuriyet eski Başsavcısı ve Yargıtay Onursal Daire Başkanı Hamdi Yaver Aktan’ dan dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

RİZE - 02-04-2026 18:47

CHP Kongresi Tartışmasına Hukuki Nokta: “Geri Dönüş Mümkün Değil”

Haber: Aysu YILDIRIM

Aktan, kongreye yönelik “iptal”, “geri dönüş” ve “mutlak butlan” tartışmalarına hukuki çerçevede netlik kazandırarak, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve geri dönmesinin hukuken mümkün olmadığını ifade etti.

Kongre sürecine ilişkin temel ilkelere değinen Aktan, “Kongre başladığı anda eski yönetimin görevi sona erer. Bu aşamadan sonra seçim kurulunun eski yönetime yeniden görev verme yetkisi yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Hile iddialarına da değinen Aktan, bu tür iddiaların her durumda seçimlerin iptali anlamına gelmeyeceğini vurguladı. Bu açıklama, sürece ilişkin yürütülen tartışmalarda önemli bir hukuki perspektif olarak öne çıktı.

Aktan’ın sözleri, kamuoyunda devam eden tartışmaların seyrini etkilerken, “hukuk devleti” vurgusu çerçevesinde sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu.

CHP’deki kongre tartışmalarının önümüzdeki günlerde de gündemdeki yerini koruması bekleniyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Zeki Mayi’den DEVA Partisi Rize İl Başkanlığı’na Ziyaret

Zeki Mayi’den DEVA Partisi Rize İl Başkanlığı’na Ziyaret

14-05-2026 - RİZE

Fındıklı’da Çay Üreticileri Meydana İndi: “Sefalet Fiyatını Tanımıyoruz”

Fındıklı’da Çay Üreticileri Meydana İndi: “Sefalet Fiyatını Tanımıyoruz”

14-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar