https://www.haberetanik.com/files/uploads/user/89bdedf8c38bda669ba5aba697d7703b-fdbf9c768060b52bbe94.jpg
Hüseyin TERZİ

UMUTSUZ VAKA

03-05-2026 09:06

Galatasaray zaferinin ardından Bordo-Mavililer büyük hayaller kurmuştu.

Bırakın Şampiyonlar Ligi’ni 7’den 70’e herkes şampiyonluk hayali kurmaya başlamıştı.

Sahadaki müthiş mücadele ve iyi oyun, bu hayali taraftarlara kurdurtmuştu.

Ancak ileriye gitmesi gereken takım, kimsenin anlam veremediği bir şekilde her hafta geriye gitti!

Derbi galibiyetinin ardından canına dişine takması gereken oyuncular, bırakın kazanmayı o eski ‘ruhsuz’ kimliklerine bürünerek mücadeleden yoksun, vasat bir oyun ortaya koymaya başladılar.

Oyuncuların kötü performansına, sakatlıkların yanı sıra teknik direktör Fatih Tekke’nin tartışmalı tercihleri eklenince son 4 haftada bu karanlık tablo ortaya çıktı.

Maça gelince Göztepe ilk yarı Trabzonspor’u sahadan sildi.

İlk golü atan Juan 3-4 pozisyondan da yararlanamadı.

İlk 45 dakikanın sonunda Bordo-Mavililer en az 3 farkla da soyunma odasına gidebilirdi.

Fatih Tekke’nin talebeleri koskoca ikinci yarı da yokları oynadı.

Doğru düzgün gol pozisyona giremediler.

Sahada, kazanmak için mücadele ve hırs yoktu.

Uzatma anlarında gelen Umut’un attığı gol ile Fırtına beraberliği zor kurtardı.

Bu akşam kazanmayı hak eden taraf Göztepe idi.

Eğer Bordo-Mavililer, ligdeki son 4 maçını kazansaydı, 75 puan ile Galatasaray’ın üzerindeydi.

Geride kalan maçlar kazanılmayacak maçlarda değil.

Kimse kusura bakmasın bu başarısızlıkta en büyük pay Fatih hocanın kendisindedir.

Sezon başından beri sürekli temkinli konuşan ilk 3-4 sıralamayı başarı olarak kabul eden Fatih hoca, başarıya hiç inanmadı.

Gerçekçi olmak gerekirse kimse bu kadrodan şampiyonluk beklemiyordu.

Evet sezon başından beri çok etkili bir oyunla olmasa da bu dar kadroyla güzel işler yapmışsınız, takıma öyle ya da böyle buraya kadar getirmişsiniz, fırsat ayağınıza gelmiş, ligin liderini evinde devirmişsin, moral, motivasyon en üst seviyede, taraftar derbi zaferinin ardından  havaya girmiş,

Bu yakalanan müthiş havayı değerlendirmek sizin elinizdeydi…

Ama siz ne yaptınız, yanlış tercihler, umutsuz konuşmalarla takıma hep aşağıya çektiniz.

Sanki bazı karanlık eller devreye girmiş de ligi dizayn ediyor!

Trabzonspor yönetimin tutun da teknik heyetin futbolcusuna kadar herkes bu duruma razı geliyor. Hakikaten inanılır gibi değil!

Bu fırsatlar kolay kolay gelmez, çok kısa da olsa şampiyonluk hayalleriyle birlikte Şampiyonlar Ligi umudu da zora girdi!

Açıkça söylemek gerekirse sahadaki bu berbat, vasat oyunla, Fatih hocanın ürkek tutumu ve yanlış tercihleriyle kupada şampiyonluğun gelmesi umutsuz vaka gibi görünüyor.

Umarım yanılırım!

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI SÜRMENE BELEDİYESİ'NDE BORÇ KRİZİ: HANGİSİ DOĞRU? HAYAL KIRIKLIĞI! KUSURSUZ FIRTINA GÜNAH KEÇİSİ FATİH HOCA DEĞİL YETENEK YOKSA SONUÇ DA YOK! MÜCADELE GÜZEL SKOR KÖTÜ! MADALYONUN İKİ FARKLI YÜZÜ ALLAH'TAN KORKMAZ, KULDAN UTANMAZLAR! BAŞKAN DOĞAN'IN TRABZONSPOR'A BORCU VAR! MİLYONLARIN GÖNLÜNÜ ÇALAN BAŞKAN: FERDİ ZEYREK SUÇLAMAK YOK, ÇÖZÜM ŞART FIRTINA İSTEDİĞİNİ ALDI AMA... İSTİFA ET HACIOSMANOĞLU! MUHTEŞEMSİNİZ BİZİM UŞAKLAR TEKKE GELDİ, KABUS BİTTİ BANZA VARSA SORUN YOK BU TAKIM NE ZAMAN OYNAYACAK HOCAM KAZANAN HAKLIDIR! YİNE İŞKENCE YİNE KABUS! İŞTE GERÇEK FIRTINA GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP! TRABZONLULARIN MECLİS'TEKİ GÜR SESİ: YAVUZ AYDIN GÜNEŞ DOĞMAZ OLDU! ÇIRAKLIK DÖNEMİ BİTTİ SAYIN DOĞAN! TRABZONSPOR FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNDÜ! BİR YANDA DOĞA KATLİAMI BİR YANDA TURİZM! CHAM BÖYLE İSTEDİ MEGA PROJELER NE ALEMDE SAYIN KOÇ? ÇALGI ÇENGİYE PARA VAR, YATIRIMA YOK! ÇÖKÜŞ! DOSTLUK KAZANSIN ŞEHİR HASTANESİ ÖLÜM HASTANESİ OLMASIN! FENERBAHÇE YİNE HAKEMLE KAZANDI... TÜRK FUTBOLUNA YAZIK OLUYOR... YILMAZ BÜYÜKAYDIN'A MEKTUP UTANÇ GECESİ! VİSCA'DAN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ 'KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANAR' SAYIN KATMER! YRP'NİN HIZLI ÇÖKÜŞÜ! BU KAÇINCI POT KIRIŞINIZ SAYIN BAŞKAN? TRABZON'U REZİL ETTİNİZ! UĞURCAN ÇAKIR'DAN UTANIN! HERKES EVİNİN ÖNÜNDEKİ ÇÖPLERİ TEMİZLESİN! KARANLIKTAN AYDINLIĞA! GÜNEŞLİ GÜNLER YAKIN ÇAĞ DIŞI ZİHNİYET AK PARTİ'YE KAYBETTİRİYOR! AVCI'NIN ENKAZI! MESSİ-RONALDO GELSE BU TAKIM İFLAH OLMAZ! AYRILIKLAR DA SEVDAYA DAHİL! HAVAYA YATIRIM 'DÜN DÜNDE KALDI CANCAĞIZIM YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM' UĞURCAN'A DUA EDİN! 'KAYIKÇI KAVGASI' TRABZON'A ZARAR VERİYOR BU OYUNLA ZOR! GENÇ VE KAYA BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT ETTİ! OYUN VASAT SONUÇ GÜZEL SEZGİN MUMCU VE EKİBİNİN SUYU ISINDI! BAK SEN ŞU YILDIRIM'IN YAPTIĞINA! KIBRIS'IN EFSANESİ SAMSUN'UN SEVGİLİSİ UZUNGÖL'Ü KAYBEDİYORUZ! GEMİ BATMAK ÜZERE DUYAN VAR MI? YENİ BİR BAŞLANGIÇ Vefa, İstanbul’da Semt Adı İmiş! Milletle oyun olmaz! RİZE’DE SEÇİM SÜRPRİZLERE GEBE! İyi Parti’de başarı hikayesi yazılır mı? Atı Alan Üsküdar’ı Çoktan Geçti Bile! Ne oldu şu kadro meselesi! AK Parti Rize’de neler oluyor? Yazık Oluyor Milletin Parasına Çay ve fındıkta durum vahim! Fındık Fiyatı Neden Açıklanmaz? Araklı’ya Sahip Çıkan Var Mı? Bu Gidişle Oteller Sinek Avlayacak! Herkes kendi evinin önüne bakmalı! 46 yıl sonra gelen zafer Halka Hizmet Hakka Hizmettir Boş lakırdılarla seçim kazanılmaz! Çankaya Mahallesi’nde Yol Çilesi! Rize’de kazan kaynıyor! Niteliksiz kalabalık! Çadır kentlere ihtiyaç var Vakalar Patladı Çocuklar Perişan Adaletse Herkese Adalet! Bu Nasıl Adalet? İşsizler İşkur’a mahkum edilmesin Talep yoksa uçuş da yok! Sağlık İhmale Gelmez! Randıman yoksa para da yok! Akif’in de dediği gibi… “Çiğnerim, çiğnenirim hakkı tutup kaldırırım”
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar