Yeniden Refah Partisi Oğuzeli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Şimşek, terör örgütü elebaşına ilişkin kamuoyunda yürütülen tartışmaları değerlendirdi. Türkiye’nin terör nedeniyle uzun yıllar ağır bedeller ödediğini belirten Başkan Şimşek, şehitlerin hatırasını ve milletin hassasiyetlerini incitecek adımlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.
“ANKARA’NIN KAPISI TERÖRİSTE AÇILAMAZ”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin millet iradesinin temsil edildiği yer olduğunu vurgulayan Şimşek, terör örgütü elebaşının herhangi bir gerekçeyle Ankara’ya getirilmesine karşı olduklarını ifade etti.
Şimşek, “Biz terörist başını ne Ankara’da ne de ülkemizin başka bir yerinde siyasi bir muhatap olarak görmek istiyoruz. Ankara, milletimizin başkentidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi ise şehitlerimizin emaneti olan bu vatanın iradesini temsil etmektedir. Terör örgütlerinin ve elebaşlarının meşrulaştırılmasına yol açabilecek hiçbir adıma sessiz kalmayacağız.” ifadelerini kullandı.
“TERÖRLE MÜCADELENİN ÇİZGİSİ NET OLMALIDIR”
Terörle mücadelede siyasi hesapların değil, devletin güvenliği ve milletin huzurunun esas alınması gerektiğini belirten Başkan Şimşek, terör örgütleriyle Kürt vatandaşların birbirinden kesin biçimde ayrılması gerektiğinin de altını çizdi.
Şimşek, “Bizim mücadelemiz herhangi bir etnik kimlikle veya vatandaşımızla değildir. Bu milletin birliğine, askerine, polisine ve masum insanlarına silah doğrultan terör yapılarıyladır. Terörle mücadelede çizgi nettir; terörist meşrulaştırılmaz, milletin karşısına siyasi aktör gibi çıkarılmaz.” şeklinde konuştu.
“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASI PAZARLIK KONUSU OLAMAZ”
Şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetlerinin her türlü siyasi tartışmanın üzerinde tutulması gerektiğini vurgulayan Yeniden Refah Partisi Oğuzeli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Şimşek, “Bu ülkenin birliği ve huzuru uğruna can veren şehitlerimizin hatırası bizim kırmızı çizgimizdir. Terörün normalleştirildiği değil, tamamen ortadan kaldırıldığı bir Türkiye istiyoruz. Bu konudaki duruşumuz dün olduğu gibi bugün de nettir.” ifadelerini kullandı




















