Yenidoğan Skandalının Ardından: 'Stent Çetesi' İddiaları ve Sağlıkta Korkunç Gerçekler

Yenidoğan çetesi skandalının ardından sağlık sektöründe yeni bir çetenin ortaya çıktığı iddiaları, kamuoyunu derinden sarstı. "Stent çetesi" olarak adlandırılan bir grubun, yaşlı hastaların gereksiz ameliyatlara zorlandığı ve bazı hastaların ölümüne neden olduğu öne sürülüyor. Ayrıca, bu çetenin kimlik hırsızlığıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) büyük zarar verdiği, bazı hastaların ise kör olmasına yol açtığı iddiaları gündemde.

AKTUEL - 22-10-2024 11:02

Yenidoğan Skandalının Ardından: 'Stent Çetesi' İddiaları ve Sağlıkta Korkunç Gerçekler

Sağlık sistemindeki çetelerin varlığına dair iddialar her geçen gün artıyor. Hastanelerde yaşananların ciddi bir sorun haline geldiği belirtiliyor. Gereksiz stent ve göz ameliyatlarının yanı sıra, yaşlı hastaların bu operasyonlardan zarar gördüğü, bazılarının da hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Öte yandan, sektörün çeteleşmiş yapılarının binlerce kişiyi gereksiz yere operasyona zorlayarak, yüksek faturalar çıkarıldığı ve sahte işlemlerle SGK’yı milyonlarca lira zarara uğrattığı ortaya çıktı.

Kullanılan yöntemlerin başında, ihtiyacı olmayan hastaların anjiyo gibi kritik ameliyatlara alınması, kimlik bilgilerinin ele geçirilerek hastaların yoğun bakımda gösterilmesi ve ücretsiz sağlık kontrolü adı altında gereksiz tedaviler uygulanması yer alıyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Yenidoğan çetesinin çökertilmesinin ardından, belirli hastanelerle ilgili ciddi iddialar ortaya atıldı. CİMER ve sosyal medya platformlarında hastalar, yaşadıkları olumsuz deneyimleri paylaşıyor.

Özellikle bazı özel hastanelerin yaşlı hastaları büyük operasyonlara sokarak, kendi aralarında anlaşarak, hastanın acil durumunun olduğunu belirttikleri ve bu sayede SGK’dan ve hasta yakınlarından para talep ettikleri iddia ediliyor. Bu uygulama, yaşlı hastaların ölümle sonuçlanan işlemlerle sıkça karşılaşmalarına yol açıyor.

Bunun yanı sıra, bazı hastaneler 'ücretsiz göz muayenesi' adı altında insanları çekerek, gereksiz tetkikler uygulayıp, ihtiyaçları olmadan ameliyata ikna ettikleri öne sürülüyor. Bu durum, birçok kişinin görme yetisini kaybetmesine sebep oluyor. Mağdur olan bireylerin dava açmaları durumunda ise hastaneler, "Muayene öncesi imzalamış olduğunuz anlaşma gereği, hastanemiz hiçbir mesuliyet kabul etmemektedir" yanıtını veriyor.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, hastanelere gelen kişilere basit sağlık kontrolleri yapıldığı ve ardından ücretsiz servislerle alındıkları yerlere bırakıldıkları ifade ediliyor. Ele geçirilen kimlik bilgilerinin defalarca kullanıldığı, bazı kişilerin ise yoğun bakımda gösterildiği belirtiliyor. Günde bir hastaneye 200-300 kişinin geldiği tespit ediliyor.

Bu durum, sağlık sektöründe yaşanan etik sorunların ve dolandırıcılık girişimlerinin boyutlarını gözler önüne seriyor. Sağlıkta bu tür çeteleşmelerin önlenmesi ve mağdur olan hastaların korunması için acil önlemler alınması gerekliliği ortaya çıkıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Atatürk’ün yarım kalan arzusu... Amik Ovası’nın saklı mirası yeniden çiçek açıyor

Atatürk’ün yarım kalan arzusu... Amik Ovası’nın saklı mirası yeniden çiçek açıyor

15-05-2026 - AKTUEL

İsmail Saymaz’dan Çarpıcı Çay Yorumu: “Fiyat İyi Olsa Erdoğan Açıklardı”

İsmail Saymaz’dan Çarpıcı Çay Yorumu: “Fiyat İyi Olsa Erdoğan Açıklardı”

15-05-2026 - AKTUEL

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar