TZOB Genel Başkanı Bayraktar Borçka’da üreticilerle buluştu: “Çiftçinin yanında olmak zorundayız”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Artvin programı kapsamında Borçka Ziraat Odası’nı ziyaret ederek üreticiler, muhtarlar, ziraat odası başkanları ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyarette tarım sektörünün güncel sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

ARTVİN - 01-06-2026 01:14

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Borçka’da üreticilerle buluştu: “Çiftçinin yanında olmak zorundayız”

Borçka Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe ziraat odası başkanları, üreticiler, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan vekili, ticaret borsası yetkilileri ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı.

Programda konuşan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ziraat odalarının son yıllarda hem idari hem de mali açıdan güçlendiğini belirterek üreticilere daha kapsamlı hizmetler sunulduğunu ifade etti.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerinin artık ziraat odaları tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Bayraktar, bu düzenlemenin sahadaki hizmetlerin daha etkin yürütülmesine katkı sağladığını söyledi.

Bayraktar konuşmasında, “Ziraat Odaları Birliği çiftçi iletişim sistemini kurdu. Artık ÇKS işlemlerini de odalarımız yapıyor. Amacımız, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki teknik personelin sahada daha aktif olmasını sağlamak. Böylece hizmetler daha verimli yürütülebiliyor” dedi.

Ziraat odalarının sadece kayıt işlemleri değil, aynı zamanda üretim süreçlerine de katkı sunduğunu vurgulayan Bayraktar, birçok odanın ürün işleme tesisleri, laboratuvarlar ve çeşitli projeler geliştirdiğini belirtti.

Borçka Ziraat Odası’nın çalışmalarını da öven Bayraktar, “Burada proje üreten, aktif çalışan bir oda görüyoruz. Artvin’deki ziraat odalarımız da genel olarak başarılı hizmetler yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, tarım sektörünün sürdürülebilirliği için üreticilerin her zaman desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bir meslek örgütü olarak çiftçimizin yanında olmak zorundayız” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Borçka’da Yol Tepkisi: Köylüler Asfalt ve Bakım Çalışması Bekliyor

Borçka’da Yol Tepkisi: Köylüler Asfalt ve Bakım Çalışması Bekliyor

01-06-2026 - ARTVİN

ARTVİN KEMALPAŞA’YA MODERN STAD MÜJDESİ!

ARTVİN KEMALPAŞA’YA MODERN STAD MÜJDESİ!

26-05-2026 - ARTVİN

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar