Simav Merkezli Deprem Çevre İllerde Hissedildi

Simav merkezli meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedilerek kısa süreli paniğe neden oldu. Sarsıntı; Bursa, Manisa, Uşak ve Balıkesir başta olmak üzere geniş bir bölgede etkisini gösterdi.

MAGAZİN - 12-04-2026 00:22

Simav Merkezli Deprem Çevre İllerde Hissedildi

Depremin ardından can ya da mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar tedbir amaçlı kısa süreli olarak açık alanlara çıktı.

Öte yandan, “Michaela Astro” tarafından yapılan değerlendirmede, söz konusu illerin daha önce paylaşılan 5 günlük “astrolojik gerilim haritası”nda yüksek riskli bölgeler arasında yer aldığı ifade edildi. Açıklamada, “Bu şehirler yüzde 50 ve 70’in üzerinde gerilim olarak işaretlenmişti. Astrolojide tesadüflere yer yoktur” ifadelerine yer verildi.

Uzmanlar ise deprem kuşağında yer alan Türkiye’de, bu tür sarsıntıların olağan olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları gerektiğini vurguluyor.

Yetkililer, gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SEVDA ÖZKARAN ARABESKİN KIZI GERİ DÖNDÜ

SEVDA ÖZKARAN ARABESKİN KIZI GERİ DÖNDÜ

22-06-2026 - MAGAZİN

NİŞANTAŞI’NDA YAZA MERHABA DAVETİNE YOĞUN İLGİ

NİŞANTAŞI’NDA YAZA MERHABA DAVETİNE YOĞUN İLGİ

22-06-2026 - MAGAZİN

Haber En Son Olay Haber