Serik Belediyesi’nde İstifa Krizi: Başkan Yardımcısı Görevini Bıraktı

Serik Belediyesi’nde siyasi gelişmelerin ardından kriz derinleşti. Kadir Kumbul’un Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etmesi sonrası belediye yönetiminde ilk ayrılık yaşandı.

ANTALYA - 16-04-2026 15:43

Serik Belediyesi’nde İstifa Krizi: Başkan Yardımcısı Görevini Bıraktı

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Balık, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Balık, kararının gerekçesini yaptığı açıklamada net ifadelerle ortaya koydu.

Kumbul’un Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçeceği yönündeki iddialara dikkat çeken Balık, “Kadir Başkan istifa etti, sanıyorum AK Parti’ye geçecek. Bu durumda benim görevime devam etmem doğru olmaz” dedi.

Balık, sürecin arka planına ilişkin bazı soru işaretleri olduğunu da dile getirerek, “Ortada bir tehdit mi var, yoksa yürütülen bir suçlama mı söz konusu bilmiyoruz. Ancak bu noktaya gelinmiş olması düşündürücü” ifadelerini kullandı.

Kendisinin ve bazı belediye meclis üyelerinin siyasi duruşlarının net olduğunu vurgulayan Balık, Cumhuriyet Halk Partisi çizgisinde kalmaya devam edeceklerini belirtti. Meclis üyeleriyle ilgili toplu istifa iddialarına da değinen Balık, bu sayının abartıldığı kadar yüksek olmadığını, sınırlı sayıda geçiş olabileceğini ifade etti.

Serik Belediyesi’nde yaşanan bu gelişmelerin önümüzdeki günlerde nasıl bir tablo ortaya çıkaracağı merak edilirken, siyasi hareketliliğin artarak devam etmesi bekleniyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Manavgat Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri mezun oldu

Manavgat Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri mezun oldu

27-06-2026 - ANTALYA

Nail Kamacı geri adım atmadı: Özgür Özel’in programında yer aldı

Nail Kamacı geri adım atmadı: Özgür Özel’in programında yer aldı

21-06-2026 - ANTALYA

Haber En Son Olay Haber