Saat 16.30'da dünyaya iniyorlar

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibi, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) önceki gün ayrılmıştı. Gezeravcı ve mürettebat, 2 gün sürecek uzun yolculuk sonunda BUGÜN (9 Şubat 2024 Cuma) Türkiye saati ile 16.30’da Dünya’ya inecek.

DÜNYA - 09-02-2024 09:00

Saat 16.30'da dünyaya iniyorlar

Axiom Space, aralarında Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibinin, Dragon kapsülüyle ISS'den ayrılışını canlı olarak yayınlamıştı. Yayın TÜBİTAK’ın sosyal medya hesaplarından da verildi. Bu yayında seçilen diğer astronot Tuva Cihangir Atasever, TÜBİTAK UZAY İş Geliştirme Grup Lideri Dr. Sadık Murat Yüksel ve TÜBİTAK UZAY Başuzmanı Can Bayraktar ayrılmaya ilişkin ilginç detayları yorumladı.

Gezeravcı ve mürettebat, 2 gün sürecek uzun yolculuk sonunda 9 Şubat 2024 Cuma günü TSİ 16.30’da Dünya’ya inecek.

Bu yolculuk, Dragon kapsülünün şu ana kadar yaptığı en uzun transfer süresi olarak rekor kıracak.

Yolculuk süresince mürettebatı taşıyan Dragon kapsülünün birden fazla yörünge alçaltma manevrası gerçekleştirmesi ve yaklaşık 48 saat sonra Florida kıyısı açıklarında Dünya'ya ulaşması öngörülüyor.

 

https://twitter.com/Tubitak/status/1755492818225684901
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Eurovision’da İsrail Krizi Derinleşiyor: Avrupa’da Boykot Dalgası Büyüyor

Eurovision’da İsrail Krizi Derinleşiyor: Avrupa’da Boykot Dalgası Büyüyor

07-05-2026 - DÜNYA

Slovenya'dan 'Eurovision' protestosu: Filistin temalı yayın yapılacak

Slovenya'dan 'Eurovision' protestosu: Filistin temalı yayın yapılacak

24-04-2026 - DÜNYA

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar