Rize'de Tahliye Edilen 8 Katlı Apartman Mühürlendi: Bina Sakinleri Çözüm Bekliyor

Rize’de 12 Aralık’ta meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Menderes Bulvarı’nda bulunan 8 katlı Kordon Apartmanı tedbir amaçlı tahliye edilerek mühürlendi. Uzmanların yaptığı ön incelemelerde binanın bodrum katında hasar tespit edilmesi üzerine, yapının tehlike arz ettiği gerekçesiyle güvenlik şeridi çekilerek boşaltıldı. Ancak tahliye edilen bina sakinleri, sürecin belirsizliğinden şikâyet ederek yetkililere seslendi.

RİZE - 17-12-2024 13:43

Rize'de Tahliye Edilen 8 Katlı Apartman Mühürlendi: Bina Sakinleri Çözüm Bekliyor

Haber: İlyas GÜR

Fırtınanın şiddetiyle Karadeniz’de oluşan metrelerce yüksek dalgalar sahili aşarak Karadeniz Sahil Yolu’na ulaştı ve bölgedeki işletmelerde maddi hasara yol açtı. Apartmanın dış sıvaları düşerken, bina sakinleri tahliye kararının kendilerine bilgi verilmeden ve çözüm sunulmadan alındığını belirtti.

“Nereye Gideceğiz?”

Tahliye edilen apartman sakinlerinden biri yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

“Bizi bir gece apar topar dışarı çıkardılar. Hiçbir yetkili bize nereye gideceğimizi söylemedi. Kendi imkânlarımızla akrabalarımıza sığındık. Benim işim var, çocuğum var; mağdur oldum. Çözüm üretilmediği gibi kimse bize ulaşmıyor. Evimize girmek istiyoruz, çünkü bu bina sadece eskimeye bağlı korozyona uğramış olabilir, onarılırsa sapasağlam olur.”

Çözüm Bekleniyor

32 daireli apartmanın tamamen boşaltıldığını ifade eden sakinler, özellikle kış şartlarında daha fazla mağdur edilmemeleri gerektiğini dile getirdi. Bir diğer mağdur ise “Yetkililere ulaşamıyoruz, kimse bize ne olacağını söylemiyor. Köye gittik, orada da duramadık. 5 yaşındaki çocuğum ağlıyor, ne yapacağımızı bilemiyoruz” diyerek çaresizliğini paylaştı.

Yetkililere çağrıda bulunan bina sakinleri, sürecin hızla çözülmesini ve kendilerine kalıcı bir barınma imkânı sunulmasını istedi. “Bir çözüm bulunmadığı sürece mağduriyetimiz artacak” diyen vatandaşlar, yetkililerden net bir açıklama ve destek talep ediyor.

Rize’de yaşanan bu olay, doğal afet sonrası yapı güvenliğiyle ilgili daha kapsamlı önlemler alınması gerektiği tartışmasını da gündeme taşıdı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Zeki Mayi’den DEVA Partisi Rize İl Başkanlığı’na Ziyaret

Zeki Mayi’den DEVA Partisi Rize İl Başkanlığı’na Ziyaret

14-05-2026 - RİZE

Fındıklı’da Çay Üreticileri Meydana İndi: “Sefalet Fiyatını Tanımıyoruz”

Fındıklı’da Çay Üreticileri Meydana İndi: “Sefalet Fiyatını Tanımıyoruz”

14-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar