Rize Ziraat Odası’nın seralarında yetiştirilen fideler önümüzdeki hafta üreticiye dağıtılacak

Rize ziraat Odasının Mart ayında toprakla buluşturduğu tohumlar dikilecek fidan boyuna ulaştı. Ziraat Odasının Fatih Mahallesinde yer alan 550 metrekare sera alanında yetiştirdiği salatalık ve domates fideleri önümüzdeki haftadan itibaren bölgede üreticiye dağıtılmaya başlanacak.

RİZE - 04-05-2023 09:33

Rize Ziraat Odası’nın seralarında yetiştirilen fideler önümüzdeki hafta üreticiye dağıtılacak

Haber:Çiğdem Hacıfazlıoğlu

       Üreticinin talebi doğrultusunda  salatalık domates biber ve patlıcan fidesi üretimi ile başlanan serada yetiştirilen fidelerden ilk etapta toprağa dikilme ogunluğuna ulaşan salatalık ve domates fidelerinin dağıtımı yapılacak.
   Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan yaptığı duyuruda"Rize Ziraat Odası olarak 100 bin fide projesini kendi arazimizde gerçekleştirmekteyiz.  Domates ve salatalık fidelerimiz toprağa dikilmeye hazır hale geldi.Önümüzdeki hafta Ziraat Odası personelimiz bölgelere gidecek. Buralarda ki üreticilerimiz çok cüzi bir miktar karşılığında fidelerimizi satın alabilecek."
ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİMİZİ ARTIRACAĞIZ
   Sera alanını genişletmeyi planladıklarını kaydeden Arslan "Üreticiden gelecek talep doğrultusunda ürün çeşitliliğimizi artıracağız.İlk temaslarımızda üretici bizden salatalık domates biber gibi fideler istedi.İlk etapta bu ürünlerin üretimini gerçekleştirdik ve güzel sonuçar aldık.Hedefimiz sera alanımızı genişleterek ilimizin fide ihtiyacıını karşıllayabilecek kapasiteye çıkarmaktır" şeklinde konuştu
      Rize Ziraat Odası fidan yetiştirip üreticilere dağıtmak amacıyla seracılık faaliyetinde bulunmak üzere 2019 yılında Fatih Mahallesinde, içerisinde 2 katlı binanın bulunduğu 13,5 dönüm arazi satın almıştı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize'de Tarihi Köprü Restorasyonunda Su Hattı Patladı! 14 Mahalle Susuz Kaldı

Rize'de Tarihi Köprü Restorasyonunda Su Hattı Patladı! 14 Mahalle Susuz Kaldı

17-06-2026 - RİZE

17 Haziran Burası Rize

17 Haziran Burası Rize

17-06-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar