Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin korunması ve suçların önlenmesine yönelik çalışmalarını Ağustos ayında da aralıksız sürdürdü.
Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet ve kaçakçılıkla mücadele suçlarına yönelik çok sayıda operasyon ve denetim gerçekleştirildi.
Çalışmalar kapsamında ekipler tarafından;
2 adet tabanca,
1 adet av tüfeği,
9 kilo 880 gram kubar esrar,
764 kök kenevir bitkisi,
10 kilo 150 gram kıyılmış tütün,
5,27 gram uyuşturucu madde,
2 bin 96 paket kaçak sigara,
65 litre kaçak içki
ele geçirildi.
77 Aranan Şahıs Yakalandı
Jandarma ekiplerinin Ağustos ayı içerisindeki aranan şahıslara yönelik çalışmalarında ise çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 77 kişi yakalandı.
Adli işlemleri tamamlanan şüphelilerden 18’i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Rize İl Jandarma Komutanlığından yapılan değerlendirmede, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin korunması ve suçların önlenmesi amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Jandarma ekiplerinin özellikle uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmaların, önümüzdeki süreçte de kent genelinde devam edeceği bildirildi.




















