Zemin Çalışmaları Devam Ediyor
Başkan Metin, terminal alanında zemin kazı çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, zeminin 5.50 metre daha aşağıya indirildiğini söyledi. Bu kapsamda, taş kırma ve alt yapı oluşturma işlemlerinin tamamlanmasının ardından inşaat sürecinin hızlanacağını vurguladı.
"Şu an sahada çalışmalar devam ediyor ancak inşaat başlamamış gibi görünebilir. Çünkü en zor aşamalardan biri olan zemini ekskavatörlerle kırarak aşağıya inme süreci devam ediyor. Ancak bu tamamlandığında çalışmalar daha hızlı ve gözle görülür şekilde ilerleyecek."
Polis Noktası Taşınacak
Metin, terminal sahasındaki polis noktasının başka bir bölgeye taşınacağını da açıkladı. Zemin çalışmaları tamamlandıktan sonra üstyapı inşaatının hız kazanacağını belirten Metin, herhangi bir aksama yaşanmayacağını vurguladı.
Rize’nin Ulaşım Altyapısı Güçlenecek
Yetkililer, yeni terminalin Rize’nin şehir içi ve şehirlerarası ulaşım altyapısını güçlendireceğini, daha modern, konforlu ve erişilebilir bir terminal alanı sunacağını belirtti.




















