Özgür Özel, İmamoğlu'na Olası Siyasi Yasak Hakkında Açıklamalarda Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100’de Kübra Par'ın sorularını yanıtlayarak Ekrem İmamoğlu'nun olası siyasi yasak durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Programda, "İmamoğlu siyasi yasak alırsa yol haritanız ne olacak?" sorusuna yanıt veren Özel, bu konuda daha önce bir araya geldiklerini ve İmamoğlu ile görüşmeler yaptıklarını belirtti.

SİYASET - 03-10-2024 10:58

Özgür Özel, İmamoğlu'na Olası Siyasi Yasak Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Özel, "Böyle bir kararın alınmaması, okunmaması lazım. Alındıktan sonra da Yargıtay aşaması var," diyerek, İmamoğlu'nun siyasi yasak alması durumunda atılacak adımları netleştireceklerini ancak şu anda kesin bir açıklama yapmanın doğru olmayacağını ifade etti. Özel, "Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak ama Yargıtay aşamasında kalacak," diyerek sürecin hukuki yönlerine dikkat çekti.
Özgür Özel, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olma tartışmalarının gündemde tutulmak istendiğini belirterek, bu tür oyunlara gelinmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İmamoğlu'nun seçmeninden aldığı yetkiyi hatırlatarak, “İnsanların ona 5 yıl için yetki verdiğini vurguladı,” dedi.
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık tartışmalarına da değinen Özel, "Allah ikisinin de eksikliğini göstermesin. Ya olmasalardı?" ifadelerini kullanarak, bu tür tartışmalara erken başlamayacaklarını belirtti. Partinin hedefinin iktidarı seçim yoluyla değiştirmek ve güçlü bir parlamento kurmak olduğunu vurgulayan Özel, “Güçlü bir yürütme, güçlü bir başbakan…” şeklinde konuştu.
Özgür Özel, adaylık tartışmalarının muhalefeti bölme amacını güttüğünü ifade ederek, "Bu tartışmaları bizden olmayanlar ve adım adım iktidara yürümemizi engellemek isteyenler yapıyor," dedi. Türkiye’nin güçlü bir parlamentoya dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yapan Özel, “ABD istisna, en güçlü devletler parlamentoyla yönetiliyor. Gücü dağıtan ülkelerde halk zenginleşiyor,” diyerek Türkiye'nin geleceği hakkında vizyonunu paylaştı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Turgut Özal Vakfı Başkanı Semih Narlı’dan TSKGV’ye Anlamlı Ziyaret

Turgut Özal Vakfı Başkanı Semih Narlı’dan TSKGV’ye Anlamlı Ziyaret

14-05-2026 - SİYASET

Zafer Partili Pehlivanoğlu: Balkanlar’da Türk’ün Gücü ve Umudu Yeniden Yükseliyor

Zafer Partili Pehlivanoğlu: Balkanlar’da Türk’ün Gücü ve Umudu Yeniden Yükseliyor

14-05-2026 - SİYASET

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar