Mehmet Şimşek’ten mesaj: 3 olumlu gelişme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide 3 olumlu gelişme yaşandığını açıkladı.ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Üç olumlu gelişme. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ülkemizin kredi notu görünümünü pozitife çevirdi. Bu gelişme önümüzdeki dönemde not artışı olabileceğine işaret ediyor. Önemli bir koşullu yükümlülük olan Kur Korumalı Mevduat’ın döviz ve altın tüm vadelerinin sona ermesiyle, bu uygulamaya ilişkin düzenlemeler yürürlükten kaldırıldı. Ayrıca kısa vadeli yabancı kaynak girişini sınırlamak amacıyla zorunlu karşılık oranları artırıldı. Programımızla ekonomimizin kırılganlıklarını azaltmaya ve makro finansal istikrarı güçlendirmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ - 24-01-2026 14:02

Mehmet Şimşek’ten mesaj: 3 olumlu gelişme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide 3 olumlu gelişme yaşandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Üç olumlu gelişme. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ülkemizin kredi notu görünümünü pozitife çevirdi. Bu gelişme önümüzdeki dönemde not artışı olabileceğine işaret ediyor.

Önemli bir koşullu yükümlülük olan Kur Korumalı Mevduat’ın döviz ve altın tüm vadelerinin sona ermesiyle, bu uygulamaya ilişkin düzenlemeler yürürlükten kaldırıldı.

Ayrıca kısa vadeli yabancı kaynak girişini sınırlamak amacıyla zorunlu karşılık oranları artırıldı.

Programımızla ekonomimizin kırılganlıklarını azaltmaya ve makro finansal istikrarı güçlendirmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÖFSİAD’da Mehmet Arslan dönemi

TÖFSİAD’da Mehmet Arslan dönemi

28-06-2026 - EKONOMİ

Yatırımcılar İçin Altın Rehberi: Bugün Altın Alınır Mı, Satılır Mı?

Yatırımcılar İçin Altın Rehberi: Bugün Altın Alınır Mı, Satılır Mı?

27-06-2026 - EKONOMİ

Haber En Son Olay Haber